Vasakronan och blq Invest startar Hydda – ett bolagsinitiativ inom proptech
Hem STARTUP Vasakronan och blq Invest har startat Hydda – ett bolagsinitiativ inom proptech

Vasakronan och blq Invest har startat Hydda – ett bolagsinitiativ inom proptech

Publicerat av: Redaktionen

Vasakronan har tillsammans med blq Invest startat ett gemensamt bolag som får namnet Hydda.

Bolagets syfte är att accelerera utvecklingen av nya lösningar inom proptech.

Hydda ska bidra med kapital och kompetens men också se till att start-up-bolag får tillgång till etablerade nätverk, både inom finans- och fastighetsbranschen.

Vasakronan och blq Invest startar Hydda – ett bolagsinitiativ inom proptech

Peter Östman

Hydda kommer att bli en koncern av nischade, snabbväxande SaaS-bolag (Software as a Service) inom proptech. Genom att samla nya lösningar och skapa ett gemensamt erbjudande vill koncernen accelerera digitaliseringen i fastighetsbranschen.

– Vi ser att det finns fantastiska möjligheter att bygga en större helhet som gynnar alla. Hydda är inte lösningen på allt, men med bolaget hoppas vi kunna bidra till en snabbare och mer effektiv utveckling, så att våra kunder får det de behöver, säger Peter Östman, affärsutvecklingschef på Vasakronan.

Redan nu har Hydda gjort tre förvärv – Homemaker, ett digitalt system för bostäder och kommersiella fastigheter som erbjuder en digital kundresa hela vägen från intressentstadiet till eftermarknaden, Elbilio, en mobilitetslösning som gör det enkelt att dela elbilar, elscootrar och olika typer av cyklar samt Parkando, en digital parkeringsoperatör.

För att städerna ska bli mer hållbara krävs att de blir smartare. Den utvecklingen måste bygga på öppna och generella lösningar som tillsammans skapar en större helhet. Därför har Vasakronan tillsammans med Akademiska Hus, Willhem, Rise, Idun Real Estate Solutions och Jönköpings Universitet även etablerat RealEstateCore, en öppen ontologi för byggnadsrelaterad data.

– Alla våra initiativ har samma grundläggande idé – att hitta tekniska och digitala lösningar som på sikt bidrar till mer hållbara städer. Det gynnar alla, säger Peter Östman.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>