EASI utsett till Sveriges mest lovande fintech-startup
Hem STARTUP EASI utnämnts till Sveriges mest lovande fintech-startup

EASI utnämnts till Sveriges mest lovande fintech-startup

Publicerat av: Redaktionen

 15 företag från Norden och Baltikum deltog i höstens upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV 2021.

 Nu har svenska EASI utnämnts till Sveriges mest lovande fintech-startup för sin produktinnovation, förmåga att samarbeta, styrka i genomförande och partnerskapspotential.

Vinnaren presenterades under Mastercards event Lighthouse Fintech for Future på SLUSH den 2 december.

 FINITIV är ett öppet innovationsprogram som ger nystartade företag möjlighet att samarbeta med Mastercard, OP Financial Group, Swedbank, SEB, Danske Bank och DNB. För sin smarta B2B-betalningslösning utsågs EASI till den mest lovande startupen i Sverige. Höstens vinnare av hela FINITIV blev Tallinnbaserade plattformen Single.Earth och i Finland utsågs Bleam till den mest lovande startupen.

“Komplex IT-miljö och kostsamma integrationer av många system, lösningar, protokoll och metoder är komplicerade att lösa och kan hindra digitaliseringen av transaktioner mellan företag. Vi ser därför fram emot att samarbeta med EASI för att ta oss an denna utmaning”, säger Mats Taraldsson, Chef för Innovation, Fintech och Impact-tech Engagement, Mastercard Norden och Baltikum.

EASI utsett till Sveriges mest lovande fintech-startupEASI har en patenterad teknik för att digitalisera, automatisera, kontrollera och minska kostnaderna för administrationen av transaktioner mellan företag.

“Det erfarna teamet på EASI löser ett dagligt problem för företag. EASIs tjänster är inriktade på en stor marknad och har nått en beredskap för partnerskap och gemensamt värdeskapande tillsammans med leverantörer på finansmarknaderna,” säger Joakim Höglund, Chef för partnerskap, Swedbank.

Andra svenska företag som deltog i höstens program var Fimento, Tapster, Billender och Thrust Anchor Group. Teamet på Mastercard Lighthouse är stolta över att ha fått arbeta med 15 av de främsta fintech-företagen i Sverige, Finland och Baltikum. Företagen har gjort en fantastisk insats och de banar väg för framtiden genom innovativa lösningar.

Mastercard Lighthouse har överträffat alla våra mest optimistiska förhoppningar och får högsta betyg. Programmet har skötts mycket professionellt och har fungerat som en dörröppnare till nya samarbeten av hög kvalitet. Mastercard Lighthouse har hjälpt EASI med en kvalitetsstämpel för vårt arbete och att mogna vårt erbjudande. Vi ger våra starka rekommendationer till framtida deltagare och ser fram mot det fortsatta arbetet tillsammans med Mastercard och övriga samarbeten som utvecklats under programmet,” säger Patrik Eriksson, VD och grundare av EASI.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>