Bottar största hotet mot företagens applikationer
Hem Säkerhet Bottar största hotet mot företagens applikationer

Bottar största hotet mot företagens applikationer

Publicerat av: Redaktionen

Bottar och andra automatiseringsverktyg har blivit ett gissel i händerna på cyberkriminella.

Bottar största hotet mot företagens applikationerNär Barracuda Networks genomförde en global undersökning svarade mer än fyra av tio (43 procent) att skadliga bottar var det största hotet mot företagets applikationer.

På andra plats kom angrepp mot företagens ”software supply chain” – 39 procent upplevde dem som det största hotet mot applikationer.

I undersökningen uppger även 44 procent av respondenterna att cyberkriminella använt bottar för att hitta svagheter i olika företagsapplikationer och att det bara under det senaste året bidragit till minst ett framgångsrikt säkerhetsintrång.

– Applikationer har under de senaste åren blivit en allt vanligare ingång för olika cyberangrepp. Den snabba övergången till distansarbete har också bidragit till den utvecklingen. Företagen har ofta svårt att hålla jämna steg med angriparna, särskilt när det gäller attacker där man använder skadliga bottar eller siktar in sig på olika API:er eller leveranskedjan, kommenterar Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

I den globala studien som genomförts av det oberoende undersökningsföretaget Vanson Bourne har totalt 750 applikations- och säkerhetsansvariga tillfrågats. Samtliga medverkande arbetar vid företag med mer än 500 anställda.

Bottar är datorprogram som utvecklats för att automatiskt utföra vissa kommandon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>