En av Sveriges största bostadsrättsföreningar, Bosvedjan, väljer hostingtjänst för energiövervakning från Schneider Electric
Hem Fastigheter En av Sveriges största bostadsrättsföreningar, Bosvedjan, väljer hostingtjänst för energiövervakning från Schneider Electric

En av Sveriges största bostadsrättsföreningar, Bosvedjan, väljer hostingtjänst för energiövervakning från Schneider Electric

Publicerat av: Redaktionen

Energiövervakningssystemet EcoStruxure™ Power Monitoring Expert finns nu tillgängligt som ett tjänsteerbjudande, där IT-driften sköts av Schneider Electric.

En av Sveriges största bostadsrättsföreningar, Bosvedjan, väljer hostingtjänst för energiövervakning från Schneider Electric

Power Monitoring Expert samlar in och analyserar energianvändningen i byggnader och med det nya erbjudandet kommer kunderna kunna lägga ut hela IT-driften på Schneider Electric.

Därmed slipper kunderna investera i egen hård- och mjukvara, minskar IT-kostnaderna och kan fokusera på sin kärnverksamhet. Bostadsrättsföreningen Bosvedjan i Sundsvall är först ut med den nya tjänsten.

Power Monitoring Expert ingår i EcoStruxure™ Power från Schneider Electric – en öppen, säker och skalbar IoT-plattform som förenklar hanteringen av komplexa energisystem. I tjänsteerbjudandet ingår datainsamling och analys i form av grafiska tidslinjer, tydliga visualiseringar av energiprestanda (EnPI) och presentation av händelser samt larmkategorisering. Tjänsten EcoStruxure™ Power Advisor ingår också i erbjudandet och används för elkvalitetsanalys och mätardiagnostik.

– Bristande kompetens och begränsade resurser ska inte stå i vägen för energiuppföljning, säger Henrik Andersson Digital offering and marketing leader på Schneider Electric. Vi erbjuder Power Monitoring Expert som en hostingtjänst så att företag ska kunna fortsätta fokusera på sin kärnverksamhet och samtidigt känna sig lugna med att IT-lösningen hanteras på bästa möjliga sätt, samtidigt som vi tillhandahåller bra analys- och beslutsunderlag för energioptimering.

Bostadsrättsföreningen Bosvedjan i Sundsvall är först ut med att implementera nya Power Monitoring Expert som hostingtjänst. Bosvedjan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1033 lägenheter. Samarbetet med Schneider Electric har pågått under många år och fördjupats över tid.

– I vårt fortsatta samarbete så är vi stolta att även kunna erbjuda BRF Bosvedjan Power Monitoring Expert, en hostingtjänst av vårt system inom elkraft och energihantering samt vår energianalystjänst, Power Advisor, säger Peter Bolund, affärsutvecklare på Schneider Electric. Genom att energioptimering blir mer och mer aktuellt så är det viktigt att leverera och presentera data på ett visuellt, överblickbart och enkelt sätt. Den nya hostingtjänsten ger BRF Bosvedjan utmärkta möjligheter till fortsatta energianalyser och goda beslutsunderlag.

Implementeringen av Power Monitoring Expert och Power Advisor hos Bosvedjan pågår och väntas vara på plats under våren. Därefter planeras en utbildning för av kundens användare, vilket är en viktig del för att skapa rätt förutsättningar och förståelse för tjänsten redan från start.

– Vi ser fram emot att få nya Power Monitoring Expert på plats och att dessutom se över möjligheterna till att även integrera fler energikällor i lösningen, till exempel våra solceller, säger Henrik Bufvers, förvaltare BRF Bosvedjan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>