Coeli stärker investeringsområdet Private Equity med ny Head of Direct Investment
Hem FINANS Coeli stärker investeringsområdet Private Equity med en ny Head of Direct Investment

Coeli stärker investeringsområdet Private Equity med en ny Head of Direct Investment

Publicerat av: Redaktionen

Coeli har stärkt upp investeringsområdet Private Equity genom att rekrytera Monica Bergvall som Head of Direct Investment.

Affärsområdet fokuserar på onoterade investeringar och går in i partnerskap med både externa Private Equity team och direkt i mellanstora bolag i väldefinierade nischer, med höga ambitionsnivåer om hållbar tillväxt.

Monica har en gedigen erfarenhet från Private Equity-industrin, både i Sverige och London. Under sin tid i London har hon arbetat för de ledande Private Equity firmorna Duke Street och Sovereign Capital där hon bland annat ansvarat för deras Healthcare team. Under de senaste åren har hon arbetat med Stockholm som bas för Procuritas Capital och Ratos, där hon både genomfört investeringar och arbetat tillsammans med ledningsgrupper i flertalet nischade buy-and-build resor.

Som Head of Direct Investment kommer Monica arbeta med att vidareutveckla Coelis investeringsprocesser, utvärdera och utveckla nya investeringsmöjligheter, både i samarbete med externa team men även med egengenererade investeringsmöjligheter samt stödja Coelis existerade investeringar.

Private Equity är ett starkt växande område

Coeli stärker investeringsområdet Private Equity med ny Head of Direct Investment

Monica Bergvall letar aktivt efter väletablerade mellanstora bolag inom nischade tillväxtbranscher.

“Private Equity är ett starkt växande område inom Coeli som är högprioriterat. Vi är väldigt glada att Monica ansluter till teamet. Hon har både en mycket relevant kompetens och erfarenhet samtidigt som att hon som person passar in i Coelis kultur på ett mycket bra sätt” säger Lukas Lindkvist, VD på Coeli.

Coeli har investerat i Private Equity sedan 2006 och var tidigt en av de första på marknaden att erbjuda fler att komma in i det attraktiva tillgångsslaget genom att saminvestera tillsammans med Coelis egna investmentbolag.

Exempel på investeringar i Coelis portfölj är Coeli Private Equity AB, Teqt Group och Qflow Group. Samtliga bolag har utvecklats mycket väl sedan start samt visat positiva resultat under 2022.

”Coeli är ett dynamiskt och snabbväxande företag med ett gediget engagemang, hjärta och starka entreprenöriella kärnvärderingar. Genom sitt unika nätverk av klienter och privata investerare skapas ett differentierat flöde av attraktiva onoterade investeringsmöjligheter. Jag ser fram emot att bygga Coelis team framgent så att vi kan stötta både fler externa team och entreprenörer på deras tillväxtresor och därmed skapa unika investeringsmöjligheter för våra kunder”, säger Monica Bergvall.

Monica och hennes team letar aktivt efter väletablerade mellanstora bolag inom nischade tillväxtbranscher där aktiva ägare kan bygga en långsiktigt hållbar marknadsledande position, tillsammans med ledningen.

”Vår övertygelse om att Private Equity är en viktig portföljkomponent fortsätter stärkas. Särskilt efter ett år som 2022, då majoriteten av våra onoterade investeringar hade positiv värdeutveckling i en annars utmanande marknad och visade på en bra diversifiering – både i vårt investmentbolag samt våra kunders portföljer”, avslutar Erik Bäckström vice VD på Coeli.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>