Almi Invest investerar i coworkingföretaget House Be
Hem STARTUP Almi Invest investerar i coworkingföretaget House Be

Almi Invest investerar i coworkingföretaget House Be

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Norrlandsbaserade coworkingbolaget House Be.

I emissionen på totalt drygt sex miljoner kronor deltar även privata investerare.

Pengarna ska användas till fortsatt expansion i norrländska städer samt till en fortsatt digital utveckling av bolagets plattform.

House Be driver coworkinganläggningar runt om i Norrland och finns idag på åtta orter: Åre, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Hudiksvall.

Bolaget hade en stark tillväxt under 2021 och räknar med att mer än dubbla sin omsättning och nå lönsamhet på alla etablerade enheter under 2022. House Be planerar nyetableringar i flera städer och det är sannolikt att de öppnar på minst två nya norrländska orter i år. Tänkbara orter är bland andra Boden, Luleå, Piteå, Falun och Borlänge.

Almi Invest investerar i coworkingföretaget House Be

Grundare House be Ulrika Viklund Olof pergament

– House Be erbjuder ett välpaketerat coworking-koncept, som genom att undvika storstäderna, bidrar till företagsutveckling och att attraktiva arbetstillfällen skapas mer utspritt i landet, i detta fall i norrländska städer. Detta, i kombination med grundarnas starka entreprenöriella driv, gör att vi ser positivt på bolagets möjligheter att lyckas och bli en bra affär både för Norrland och för oss, säger Kristofer Öhman, Investment Manager Almi Invest.

House Be är den absolut största Coworking-aktören i norra Sverige.

Bolaget ska använda det nya kapitalet för att öka expansionstakten i Norrland, stärka sin positionering samt att kapitalisera på nya möjligheter.

– Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare. Men dem ombord kan vi ta nästa kliv i vår utveckling och erbjuda vårt koncept i fler norrländska städer. Efter pandemin börjar ju allt fler storbolag se coworking som en naturlig del av sin kontorslösning och där ligger vi helt rätt i tiden med vårt erbjudande, säger Olof Pergament, vd House Be.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>