Adyen lanserar idag nästa generations open banking i samarbete med Tink
Hem STARTUP Adyen lanserar idag nästa generations open banking i samarbete med Tink

Adyen lanserar idag nästa generations open banking i samarbete med Tink

Publicerat av: Redaktionen

Adyen (AMS: ADYEN), den globala finansiella teknikplattformen för ledande företag, låter meddela att Adyen från och med idag kommer erbjuda open banking på bolagets plattform.

Denna lösning blir verklighet i samarbete med svenskgrundade Tink, en open banking-plattform som hjälper finansiella institutioner, fintech-bolag och startups att skapa finansiella produkter och tjänster.

Adyen är fokuserat på att möjliggöra sömlösa köpresor och ser fram emot att ge företag möjligheten att kunna erbjuda nästa generations open banking. Adyens lösning för open banking lanseras initialt i Storbritannien, med planer på att erbjudas i andra europeiska marknader under 2023.

Adyen lanserar idag nästa generations open banking i samarbete med Tink“Dagens konsumenter förväntar sig valmöjligheter när det gäller betalningsmetoder”, säger Edgar Verschuur, Adyens Head of Global Acquiring. “Med vår lösning för open banking kan konsumenter betala direkt från sitt egna bankkonto Hos Adyen utvecklar vi ständigt vår plattform för att möta konsumenternas behov av breda portföljer med bekväma, snabba och säkra betalningsmetoder. Vårt samarbete med Tink inom open banking är det senaste exemplet på denna utveckling.”

Adyens open banking-lösning erbjuder många fördelar för handlare och deras konsumenter. Genom att skapa en koppling mellan banker och företag ger tekniken konsumenter möjligheten att betala direkt via deras föredragna bankkonto. Utöver denna utökade valfrihet av betalningsmetoder och bekvämlighet kommer konto-till-konto-överföringar via bank att ge konsumenter mer transparens vad gäller deras kontos köphistorik. Alla dessa fördelar med direktföringar görs möjliga tack vare Adyens lösning som utgörs av en integration och plattform.

Tom Pope, Head of Payments and Platforms, Tink, tillägger: “Vi har under en längre period betraktat Adyen som en ledare inom betalningar och vi är stolta över vårt samarbete som kommer att ge företag tillgång till nästa generations betalningar. Adyens globala räckvidd ger en skalbarhet som kommer accelerera vårt partnerskap och den globala implementeringen av betalningar genom open banking.”

Adyens open banking-lösning är utvecklad som en white label-produkt så att endast handlarens namn visas i kundens bankhistorik. När en konsument väljer att betala via bank kommer de automatiskt mötas av sin egen banks gränssnitt och autentiseringsmetod. Adyens open banking-lösning görs tillgänglig för alla större operativsystem, inklusive API, webb, iOS och Android-enheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>