Hem FASTIGHETER ​Tessins spel ska få fler att ta trappan i svenska fastigheter

​Tessins spel ska få fler att ta trappan i svenska fastigheter

Publicerat av: Redaktionen

Med hjälp av gamification ska spelet Tessin Climber få fler att välja trappan framför hissen i landets fastigheter.

​Tessins spel ska få fler att ta trappan i svenska fastigheter 3Spelet är framtaget av investeringsplattformen Tessin, vars arbetskultur genomsyras av ett stort fokus på hälsa och välmående.

Investeringsplattformen Tessin sammankopplar fastighetsprojekt med kapital. Tessin jobbar dagligen nära fastighetsägare och lanserar nu spelet Tessin Climber som ska uppmuntra fler att ta trapporna.

Bakgrunden till varför Tessin har tagit fram spelet är grundat i en frågeställning kring hur svenska fastigheter kan utnyttjas för att förbättra folkhälsan.

“Friskvård och hälsa är en viktig fråga inom Tessin, därför frågade vi oss själva hur vi kan nyttja landets fastigheter på ett sätt som bidrar till att människor mår bättre. När vi insåg att trapphusen faktiskt möjliggör för många att få in motion i vardagen skapade vi Tessin Climber. I spelet kan du utmana kollegor, vänner eller andra hyresgäster, i att bestiga trapporna i just er fastighet” säger Tessins medgrundare Niels Bosma.

För att komma igång med Tessin Climber startar användaren ett race i sin trappuppgång genom att registrera sig helt gratis på Tessin.se/Climber. I samband med detta så väljer man också vilket berg som symboliskt skall bestigas. Användaren får QR-koder att skriva ut och sätta upp i trappuppgången, som sedan deltagarna scannar med sina mobilkameror för att delta.

“Vår förhoppning är såklart att det ska startas många race runt om i landet. Ju fler trappuppgångar som kommer till nytta, desto bättre” säger Niels Bosma.

Det kan göra stor skillnad för kroppen att ta små, hälsosamma beslut i vardagen. Forskning från Kanada visar bland annat att trappklättring är ett effektivt sätt att bygga upp kondition. Många gånger kan det dock vara svårt att hitta motivationen till att gå upp för de där våningarna, istället för att välja hissen.

Så funkar Tessin Climber:

1. Registrera dig

Registrera dig genom att ansluta med din email eller ditt Facebook- eller Googlekonto.

2. Starta ett race

Välj trapphus och race. Vilket race du väljer avgör hur många gånger trapporna ska bestigas för att nå målet.

3.Sätt upp QR-koder

Skriv ut QR-koder och sätt upp i början av trappan och på våningsplanet där racet ska avslutas. Tex. på våningsplanet där ert kontor ligger.

4.Bjud in deltagare

Informera kollegor, vänner eller hyresgäster om att ett race har skapats i ert trapphus. De deltar enkelt genom att scanna QR-koderna med sin mobilkamera.

5.Följ race

Du som admin kan enkelt logga in för att följa vem som leder racet. Samtliga deltagare får löpande statusuppdateringar på mejl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>