Zynka växer med Data Engineers vars specialitet är att göra det komplexa enkelt
Hem Fastigheter Zynka växer med två Data Engineers vars specialitet är att göra det komplexa enkelt

Zynka växer med två Data Engineers vars specialitet är att göra det komplexa enkelt

Publicerat av: Redaktionen

Zynka växer med en ny typ av kompetens.

Två Data Engineers ansluter till bolaget med uppgiften att optimera och automatisera hanteringen av data genom statistiska metoder för mångdimensionell dataanalys, struktur och klassificering.

Med ett helhetsperspektiv inom problemlösning är deras specialitet att ta fram konkreta lösningar på komplexa problem för att svara till den växande utmaning många bolag idag upplever i ett hav av ostrukturerade data som få vet hur de ska hantera för att få kontroll.

Zynka växer så det knakar. Extra intressant blir det när en helt ny typ av kompetens tar plats. Som nu när Zynka utökas med sina första Data Engineers Lovisa Landgren och Eric Norman. Rollen omfattar att automatisera hanteringen av data genom statistiska metoder för mångdimensionell dataanalys, struktur och klassificering.

Zynka växer med Data Engineers vars specialitet är att göra det komplexa enkelt

Eric Norman och Lovisa Landgren, Data Engineers på Zynka.

”Vår specialkompetens kan sammanfattas som ett helhetsperspektiv inom problemlösning. Från idé till implementation. Vi bryter ner problemet, hittar rätt metoder, tar fram algoritmer för att lösa det, och till sist implementerar vi lösningen. Att angripa komplexa problem och ta fram konkreta lösningar är vår specialitet.” säger Lovisa Landgren, Data Engineer.

De digitala initiativen ökar liksom branschens efterfrågan av digitala verktyg för att förstå och nyttja sin fastighetsdata mer precist och värdeskapande.

Sättet bolag hanterar och kommunicerar sin data på för att optimera processer och beslutsunderlag är under stor förändring. Det vi vet med säkerhet är att behovet att automatisera fortsätter att växa. I takt med att bygg och fastighetsbranschen accelererar sin digitalisering ökar också behovet av att hantera en exponentiellt växande datamängd. För att kunna möta upp det växande behovet måste hantering av fastighetsdata från början till slut automatiseras.

”Man behöver inte vara djupt insatt för att förstå att vi bara har skrapat på ytan av möjligheterna. Vi vill dyka djupare i hur vi kan använda maskininlärning för att klassificera och känna igen alla delar och objekt i en byggnad för att verkligen få liv i byggnadsmodellerna och göra dem så användbara som möjligt utan manuell arbetskraft. Detta är ett jättespännande område som utvecklas snabbt och kan komma att ha ett enormt genomslag på både kvalitetssäkring av datahantering och resursplanering inom organisationer.” menar Eric Norman, Data Engineer, entusiastiskt.

Ett trendande initiativ i branschen är ”Industrial Internet of Things” där man kopplar upp fastigheter genom sensorer som sedan analyserar och effektiviserar delar av en industriell process eller nyttjande av en fastighet. Zynka kopplar fysiska sensorer till en digital modell vilket ger en unik överblick av deras status och placering i den virtuella liksom den fysiska byggnaden. En tjänst som gör det komplexa enkelt och ger kunderna en precis inblick i, och full kontroll över alla valda affärskritiska delar som berör fastigheten.

”Vi är i ett spännande skede där branschen inte pratar om digitalisering som något tekniskt eller abstrakt längre. I takt med att våra kunder vill ha mer av vad vi erbjuder ställer det krav på både högre grad av automatisering och djupare analyser som understödjer beslutsfattande för våra kunder. Rollen Data Engineers kommer fokusera på dessa områden och vara en viktig nyckel i arbetet att både bredda och skala våra produkter och tjänster.”säger Daniel Månsson, Business Area Manager Digital Buildings på Zynka.

De nya experterna anslöt till bolaget i somras efter att ha genomfört sitt ex-jobb hos Zynka under våren, nu med fullt fokus på automatisering av data kopplat till digitala tvillingar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>