Digital säkerhet högst prioriterat för finansbranschens digitala utveckling
Hem RAPPORT/UNDERSÖKNING Digital säkerhet högst prioriterat nu för finansbranschens digitala utveckling

Digital säkerhet högst prioriterat nu för finansbranschens digitala utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Distans- och hybridarbete rankas som den största risken inom finansbranschen när det gäller den digitala utvecklingen de kommande tre åren.

Detta enligt en global undersökning från Endava.

 Endava – en av världens ledande leverantörer av tjänster för digital acceleration, agil mjukvaruutveckling och intelligenta automationstjänster – har genomfört en global undersökning om olika företags digitalisering under och efter pandemin.

Beslutsfattare för it-frågor inom en rad olika branscher har tillfrågats i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien, USA, Australien och Singapore.

Majoriteten av de tillfrågade uppger att pandemin blottat stora problem med företagens teknik, nästan alla (99 procent) anser att det finns möjliga förbättringar vad gäller deras beredskap.

 Digitaliseringen har påskyndats med tio år

Digital säkerhet högst prioriterat för finansbranschens digitala utveckling87 procent av de tillfrågade svarar att de agerat snabbt under pandemin för att påskynda digitaliseringen i företaget. Enligt 84 procent har det till och med inneburit att delar av företagens digitalisering har påskyndats med så mycket som tio år.

– Under pandemin förändrades it-miljöerna nästan över en natt och företagen behövde snabbt anpassa sig till nya förutsättningar. Den digitala accelerationen fortsätter och de sätt som många lärde sig att arbeta med digitalisering under pandemin fortsätter, säger John Cotterell, koncernchef på Endava.

 Finansbranschen orolig för distans- och hybridarbete

Undersökningen berör även prioriteringar och framtida risker för företags digitala utveckling i olika branscher. För finansbranschen prioriteras digital säkerhet högst, följt av kundupplevelse och tillväxt. Som främsta riskfaktorer för det kommande tre åren rankar finansbranschen distans- och hybridarbete, följt av bristande intern medvetenhet, nya kundförväntningar, tekniska avbrott och förändringar i samhället (till exempel politik och ekonomi).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>