Bitcoin (BTC) har fortsatt att öka i värde, men många har fortfarande problem med att växla till sig kryptovaluta.
Valutahandel.se har därför gjort ett test med att växla till sig Bitcoin och ger en översikt för hur det kan gå till med en rad olika bolag som jämförs.
Uppgången för Bitcoin (BTC) fortsätter att överraska det svenska folket och den omtalade kryptovalutan har nått över $50 000 de senaste dagarna. Trots uppgången och intresset så har väldigt många upptäckt blockeringar och problem vid växling från svenska kronor till Bitcoin eller Ethereum.
En av anledningarna till svårigheterna att initiera handel är att kortleverantörer och även banker emellanåt, blockerar betalningar. Detta kan dock överkommas med beställning genom ett formulär, som bara kräver två val.
”Det ska vara enkelt att växla till sig en kryptovaluta. Full flexibilitet och dygnet runt öppet är två självklarheter, som saknas hos bland annat certifikat. Den utförliga guiden visar vägen på ett tydligt sätt hur privatpersoner snabbt kan handla för mindre belopp”, säger Markus Jalmerot, kryptoentusiast och medgrundare av Valutahandel.se.
Men det finns ett flertal alternativa sätt att växla till sig Bitcoin utan användning av ditt betalkort. Valutahandel.se har gjort en steg för steg guide till hur man kan komma igång med att växla till sig Bitcoin genom det svenska bolag Safello, som accepterar Swish. Genom att ta tid på hur snabbt processen går så har Valutahandel.se kommit fram till vilken metod som är snabbast och mest prisvärd för att växla till sig Bitcoin eller Ethereum. Köpen kan ske i svenska kronor och är både lättare och snabbare än en traditionell banköverföring.
Valutahandel.se går även igenom kostnader vid köp av kryptovaluta hos Revolut, en av EU’s snabbast växande kortutgivare. Som alltid finns det både för- och nackdelar med alla marknadens alternativ, som tydligt visas i den senaste artikeln. Fördelen med Revolut är att det går relativt snabbt, men kostnaden och flexibiliteten är inte optimal. Kostanden är också avsevärt högre än nödvändigt och brukar ligga på upp emot 0.5–2% av transaktionsbeloppet.
Många svenska handlar även kryptovalutor genom certifikat på Avanza, vilket är bekvämt. Den stora nackdelen är ifall en kryptovaluta faller med 20–50% på en dag så går det inte att agera. Bitcoin certifikat har nämligen begränsade öppettider och kan inte handlas på kvällar, nätter eller helger, vilket är en väldigt stor riskfaktor. Valutahandel.se rekommenderar därför att undvika trading genom certifikat, då det kan öka stressnivån, speciellt vid kraftiga prisnedgångar under helger som innebär över 60 timmar utan möjlighet att sälja innehavet.
Metoden som är klart mest fördelaktig enligt det senaste testet är med Safello, där det går att växla till sig Ethereum eller Bitcoin genom Swish. Denna metod behöver inte ta mer än 10 sekunder att slutföra. Den främsta nackdelen är att maxbeloppet är begränsat till 6000 kr per vecka. Det behövs en mobil för att komma igång och de 10 snabba stegen beskrivs av Valutahandel.se.
Dessutom tar den hjälpsamma skribenten på webbplatsen upp de vanligaste frågorna om hur man skaffar en plånboksadress för kryptovalutor. Det går även att se live kurser för Bitcoin, Ethereum och flera andra instrument på Valutahandel.se. Vid oklarheter så erbjuds alltid en kostnadsfri live chatt där frågor kan ställas gällande artikeln.