Hem Säkerhet Adyen först ut med 3D Secure 2.0 för ökad säkerhet och fler godkända transaktioner

Adyen först ut med 3D Secure 2.0 för ökad säkerhet och fler godkända transaktioner

Publicerat av: Redaktionen

Adyen, betalplattformen som används av världens ledande företag, är först ut med en certifierad lösning för 3D Secure (3DS) 2.0.

Adyen först ut med 3D Secure 2.0 för ökad säkerhet och fler godkända transaktioner 3Lösningen riktar sig till alla företag som bedriver handel på nätet och har ett behov av en toppmodern autentiseringslösning.

Svenska e-handlare har länge använt sig av 3DS 1.0 för att minimera risk och skydda konsumenter från bedrägeri i samband med betalningar. Versionen 2.0 ger en bättre användarupplevelse jämfört med föregångaren, framförallt tack vare det nya stödet för användning i mobila enheter.

Adyens lösning, som är baserad på EMVCo:s* 3DS-protokoll, är det första som kan autentisera transaktioner i bakgrunden – utan att konsumenten behöver göra någonting – vilket skapar en sömlös betalningsprocess och hjälper handlare att öka antalet konverteringar. Det blir möjligt tack vare dataanalys av EMVCo:s 3DS 2.0-protokoll, som innehåller hundratals datapunkter från kortutgivande banker, samt Adyens betalplattform.

Lösningen ger även en bättre kundupplevelse när transaktioner behöver stark autentisering av konsumenten.

I de fallen kan konsumenten legitimera sig med biometrisk identifiering såsom via fingeravtryck, röststyrning eller ansiktsigenkänning samt tvåfaktorsautentisering via SMS. Adyens lösning kan dessutom integreras sömlöst via mobila enheter vilket inte var möjligt med 3DS 1.0.

– Adyen fortsätter att göra betalningar enklare för handlare. Vår lösning med 3DS 2.0 är den första på marknaden i sitt slag för att skapa en tryggare och smidigare e-handel för både konsumenter och företag. Den bygger på fördelarna från den ursprungliga versionen av 3DS, med maximalt skydd mot bedrägerier med minimal friktion i mobila enheter för bättre konvertering, säger Jussi Lindberg Affärsutvecklingschef i Norra Europa.

Adyens 3DS 2.0-lösning avgör automatiskt vilka efterlevnadskrav varje enskild transaktion måste följa vilket hjälper handlarna att möta regelmässiga krav såsom andra betaltjänstdirektivet, även kallat PSD2. Den hjälper även globala handlare att acceptera transaktioner från Europa.

Adyens tjänst hjälper även handlare som säljer till länder som idag inte behöver anpassa sig efter PSD2. Det sker automatiskt genom att identifiera banker som belönar handlare med fler godkända transaktioner när de använder sig av 3SD 2.0

Adyen är medlem i EMVCo och arbetar med Visa, MasterCard, AMEX, JCB, Discover, Diners, Union Pay och alla övriga kortutgivare för att erbjuda tjänster med 3DS 2.0.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>