Swedfund investerar för att driva digitalisering och innovation i Afrika och Syd- och Sydostasien
Hem FINANS Swedfund investerar nu för att driva digitalisering och innovation i Afrika och Syd- och Sydostasien

Swedfund investerar nu för att driva digitalisering och innovation i Afrika och Syd- och Sydostasien

Publicerat av: Redaktionen

Swedfund investerar 32 miljoner USD i Apis Growth Markets Fund III, en fond som vänder sig till låg- och medelinkomsttagare i Afrika, Syd- och Sydostasien.

Investeringen bidrar till ökad digitalisering och innovation samt förbättrad tillgång, kvalitet och överkomlighet när det gäller finansiella tjänster och till skapandet av fler jobb med anständiga villkor.

“Genom denna investering bidrar vi ytterligare till tillväxten av företag med innovativa och digitalt baserade affärsmodeller och skapande av arbetstillfällen, skatteintäkter och god affärspraxis. Det här är vår tredje investering i en Apis-fond sedan 2015, en fondförvaltare med starka finansiella meriter”, säger Sofia Gedeon, Investment Director Sustainable Enterprises, Swedfund International.

Swedfund investerar för att driva digitalisering och innovation i Afrika och Syd- och SydostasienFonden kommer att investera i länder som Egypten, Indien, Indonesien, Kenya, Nigeria och Sydafrika. Genom Apis fondstruktur bidrar investeringen till ökad kapitalmobilisering till dessa tillväxtmarknader och fungerar som en bro för globalt kapital som annars sällan skulle komma åt dem. Detta gör att effekten av investeringen blir större. Apis har en etablerad ESG- (Environment, Social, Governance) och Impact Agenda, vilket gör att investeringen ligger väl i linje med Swedfunds strategi. Genom att ställa tydliga krav och samarbete med fonden kommer satsningen att bidra till utvecklade hållbarhetsaspekter, såsom ökad ekonomisk egenmakt för kvinnor och anständiga jobb.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>