Starkt tredje kvartal för SPP: Premieinkomsterna ökade med 29 procent
Hem företag Starkt tredje kvartal för SPP: De inbetalda premierna ökade med 29 procent

Starkt tredje kvartal för SPP: De inbetalda premierna ökade med 29 procent

Publicerat av: Redaktionen

SPP uppvisar en fortsatt stark nyförsäljning även under det tredje kvartalet: Nyförsäljningen uppgick till 1941 miljoner kronor (1704), en ökning med 14 procent.

De inbetalda premierna ökade med 29 procent jämfört med samma period förra året.

– Trots en inbromsning i svensk ekonomi och en stor oro på de finansiella marknaderna har vi återigen levererat en bra försäljning och ett väldigt bra resultat. Jag vill i synnerhet lyfta fram den kraftiga ökningen av inbetalda premier under kvartalet, som vi är mycket nöjda med. Det är målmedvetet hårt arbete som ligger bakom dessa framgångar. Vi har ett attraktivt erbjudande på marknaden och nära samarbete med förmedlarna, vilket också bekräftas i toppresultatet i Origo Groups undersökning kring hur försäkringsförmedlarna ser på oss, säger Jenny Rundbladh, vd för SPP Pension & försäkring och del av Storebrands koncernledning.

Starkt tredje kvartal för SPP: Premieinkomsterna ökade med 29 procent

Jenny Rundbladh

SPP redovisar ett resultat före skatt om 806 miljoner kronor hittills i år (283 miljoner motsvarande period i fjol). Driftsresultatet var 491 miljoner mot 540 miljoner under samma period ifjol. Finans- och riskresultatet var 315 miljoner kronor mot minus 257 miljoner samma period 2022. SPP förvaltar 237 miljarder och har en fortsatt god solvens vilken uppgick till 175 procent.

SPP fortsätter med digitalisering av tjänsterna under kvartalet, till exempel arbetet med att ta fram smarta digitala formulär.

– Vi vill göra det enkelt för våra kunder och samarbetspartner att bli helt digitala genom att förbereda för en automatiserad och sömlös hantering. Vi har under kvartalet lanserat ett nytt digitalt verktyg för att komma i gång med tjänstepension på webben utan att först kontakta en försäkringsrådgivare. Lanseringen är ett viktigt steg på vägen mot att öka vår digitala attraktionskraft och förenkla för våra kunder, säger Jenny Rundbladh.

SPPs sparprodukter har visat en stark avkastning hittills i år. Sparande med garanti (typkund arbetslivsfas) har haft en avkastning med 4,5 procent och sparande i fondförsäkring SPP Mix 80 med 8,47 procent (till och med 30 september).

Från den 1 oktober kan ITP-tjänstemän välja SPP inom både fondförsäkring och traditionell förvaltning.

– Vi har länge haft ett starkt kunderbjudande inom fondsparande och valdes i hård konkurrens ut som valbart bolag inom såväl fondförsäkring som traditionell förvaltning. Det är mycket viktigt för oss eftersom vi har som ambition att växa på tjänstepensionsområdet. Att SPP är valbara inom både fond- och traditionell förvaltning är ett starkt bevis på att vårt erbjudande både är konkurrenskraftigt och kvalitetssäkrat. Vårt erbjudande avseende både produkter och digitala tjänster kommer vi att fortsätta att utveckla med kunden i centrum, säger Jenny Rundbladh.

SPP redovisar ett resultat före skatt om 806 miljoner kronor hittills i år (283 miljoner kronor motsvarande period 2022). Nyförsäljningen mätt i APE uppgick till 1941 miljoner kronor (1704). SPPs totala förvaltade kapital uppgick per den 30 september till 237 miljarder kronor (215). Inbetalda premier under perioden var 14 184 miljoner kronor (10 966). Solvenskvoten för SPP var per den 30 september 175 procent. Sparande med garanti har för en typkund i arbetslivsfasen avkastat 4,5 procent under perioden och för en typkund som uppnått pensionsålder 2,9 procent. Avkastningen för fonden SPP Mix 80 i fondförsäkring, representativ för sparare i arbetslivsfasen, uppgick till 8,47 procent. Avkastningen i SPP Mix 20, representativ för sparare i pensionsålder, uppgick till 3,5 procent.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>