Dags att vårstäda ekonomin – 7 enkla tips
Hem FINANS Dags att vårstäda ekonomin – 7 enkla tips

Dags att vårstäda ekonomin – 7 enkla tips

Publicerat av: Redaktionen

Våren är på ingång! Och det är inte bara ett perfekt tillfälle att ge ditt hem en uppfräschning,utan även din ekonomi.

Anyfins ekonomihälsoexpert Felix Sjöholm delar med sig av 7 enkla tips på hur du kan vårstäda din ekonomi och få lite extra pengar över.

1. Hitta dina prioriteringar

Gå igenom dina utgifter och hitta det som är viktigast för dig. Vad vill du prioritera att lägga pengar på? När du gjort det – försök hitta utgifter som inte känns lika viktiga.
Går det att dra ned kostnaden på dem?

2. Avsluta onödiga utgifter

Säg upp oanvända eller onödiga prenumerationer, abonnemang och medlemskap. Oavsett om det är ett ljudboksabonnemag du glömt att du betalar för, eller ett gymmedlemskap du inte nyttjar kan du få mer pengar över till annat.

3. Omförhandla dina villkor

Förhandla om villkoren för alla dina avtal. Från bredband till elavtal kan du spara pengar på att leta efter andra alternativ. När det kommer till lån kan du tjäna på att refinansiera dem hos en annan långivare för att förbättra dina villkor.

Dags att vårstäda ekonomin – 7 enkla tips

Felix Sjöholm

4. SkatteåterbäringenSka du få pengar tillbaka?

Använd dem till att göra extra inbetalningar på dina lån. Ett bra sätt att minska dina kostnader i framtiden. Eller så kan du använda pengarna till en buffert. Det är alltid skönt att ha i skakiga tider.

5. Rensa i din inkorg

Avprenumerera från nyhetsbrev och reklammejl. Det är lättare att avstå impulsshoppingen om inkorgen inte fylls med en massa erbjudanden varje dag.

6. Gör shoppingen lite svårare

Ta bort sparade betalningsuppgifter från dina favoritbutiker online. När man gör det lite svårare att genomföra sitt köp hinner man också tänka till en extra gång och undvika onödiga köp.

7. Köp nu, betala nu

Betala alla dina köp direkt istället för att delbetala. Det är alltid billigast i slutändan.

 

 

Relaterade Artiklar