Conscia förvärvar svenska Splunk-specialisten Siemify
Hem FÖRVÄRV Conscia förvärvar svenska Splunk-specialisten Siemify

Conscia förvärvar svenska Splunk-specialisten Siemify

Publicerat av: Redaktionen

Conscia, en ledande leverantör av verksamhetskritisk IT-infrastruktur inom nätverk, cybersäkerhet och moln, avser att förvärva den svenska Splunk-specialisten Siemify Software.

 Ökande komplexitet, regelkrav och cyberhot driver en stark efterfrågan på Splunk. Ciscos förvärv av Splunk innebär också ett ökat intresse för plattformen bland Cisco-kunder.

Med förvärvet av Siemify säkerställer Cisco-experten Conscia att kunna erbjuda högsta expertis och partnernivå även på Splunk. Siemify har fem anställda med totalt 28 Splunk-certifieringar samt ett betydande nätverk med Splunk-kompetens. Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2024, med förbehåll för godkännande från berörda myndigheter.

Splunk är marknadsledande inom SIEM (Security Information and Event Management), och på att genom analys av maskindata öka verksamheters resiliens mot IT-attacker och driftsstörningar. En stark efterfrågan drivs bland annat av ökade cyberhot, växande komplexitet och högre regelkrav från exempelvis GDPR, NIS2 och DORA. Ciscos förvärv av Splunk förväntas slutföras under tredje kvartalet, 2024. Genom att kombinera Ciscos data och lösningar med Splunks analysförmåga adresseras de växande behoven inom digital transformation, cybersäkerhet och datadriven affärsutveckling. Conscia Sverige ingick nyligen också ett strategiskt partnerskap med Splunk.

Siemify grundades 2017 med fokus på Splunk och är idag en helhetsleverantör av plattformen. Företaget har ett femtiotal kunder inom finans, fintech och offentlig sektor men även tillverkning och detaljhandel.

Conscia förvärvar svenska Splunk-specialisten Siemify

Daniel Backman, VD och medgrundare av Siemify

– Dagens verksamheter måste ständigt utnyttja data från en uppsjö av källor allt effektivare för att möta växande krav på optimering, spårbarhet, tillförlitlighet och säkerhet. Ingen lösning klarar detta som Splunk, och Siemifys konsulter är experter på att låta kunden dra maximal nytta av plattformen. Med Siemify kommer Conscia att kunna fortsätta att erbjuda ledande kunskaper om visibilitet, prediktion och automation i systemen och hjälpa kunder i flera Conscia-länder att möta morgondagens utmaningar, säger Lars Kyhlstedt, VD för Conscia Sverige.

– För Siemify är detta ett gyllene tillfälle. Som en mycket större aktör och ledande internationell Cisco-partner kan vi nå och hjälpa ännu flera kunder, både inom privat och offentlig sektor. Det kommer också att hjälpa oss att attrahera och utbilda flera expertkonsulter, säger Daniel Backman, VD och medgrundare av Siemify.

– Vi ser en stark matchning mellan Siemify och Conscia i ett gemensamt högt kundfokus och djup teknisk expertis. Efterfrågan efter ledande kompetens på vardera plattformen är redan stark och i takt med att de integreras kommer efterfrågan på vår unika gemensamma kompetens att växa ytterligare, säger Erik Bertman, VD för Conscia Group.

 

Relaterade Artiklar