Skandiabanken i Norge valde Atea och Basefarm
Hem NYHETER Skandiabanken i Norge valde Atea och Basefarm

Skandiabanken i Norge valde Atea och Basefarm

Publicerat av: Redaktionen

Skandiabanken i  Norge har valt Atea och Basefarm som leverantörer av IT-driftstjänster i samband med att banken blir fristående från Skandias övriga bankverksamhet.

skandia

Gunnar Senum, Eirunn Skogen, Henning Nordgulen, Endre Valdersnes (Atea), Einar Vaage (Atea), Sveinung Trovik (Basefarm), Lars Lersveen (Basefarm) och Magnar Øyhovden är mycket nöjda med avtalen

Förvaltningsavtalet ingår i Skandiabanken ASAs strategi för att växa på den norska marknaden. Avtalet är ett viktigt inslag i den process där företaget separeras från sitt moderbolag och under förra året noterades på Oslobörsen.

”De nya leverantörerna passar vår moderna plattform och ger oss möjlighet att utveckla nätbanken i linje med kundernas önskemål . Vi valde Atea och Basefarm på grund av den flexibilitet och kvalitet som genomsyrar deras leverans” , säger Magnar Øyhovden, VD på Skandia ASA.

Det ingås ett separat avtal med vart och ett av de två företagen . Båda avtalen har en löptid på fem år med möjlighet till förlängning.

Avtalet med Atea omfattar all drift och support av Skandiabankens kontorsplattform . Basefarm skall ta hand om driften av Skandiabanken i Norge’s banksystem och affärsapplikationer . Båda avtalen innebär implementationsprojekt utöver drifts avtal och både leveranserna kommer att vara i drift i slutet av 2016.

”Detta är ett viktigt avtal för Atea i ett för oss spännande marknadssegment” , säger Steinar Sønsteby , koncernchef på Atea ASA .

”Bank- och finanssektorn är högt prioriterad av Basefarm . Avtalet med Skandia b anken i Norge bekräftar att vi gjort helt rätt saker i arbetet med att positionera oss i denna sektor” , säger Grethe Viksaas, VD på Basefarm .

Basefarm och Atea har samarbetat för att lämna ett gemensamt erbjudande till Skandiabanken i Norge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>