Epson välkomnar Vårsalongen 2016 med ett #vårskrik
Hem Nyheter Epson välkomnar Vårsalongen 2016 med ett #vårskrik

Epson välkomnar Vårsalongen 2016 med ett #vårskrik

Publicerat av: Redaktionen

Epson gör gemensam sak med Liljevalchs och välkomnar Vårsalongen 2016 med #vårskrik – en installation skapad genom föreningen av teknik och känslor. Epson vill med detta tillsammans med allmänheten välkomna Vårsalongen till dess nya hemvist vid Brunkebergstorg, och uppmuntra fler till att våga uttrycka sig.

Det finns gott om anledningar till att släppa loss sina känslor i ett välgrundat skrik. Detta har Epson tagit fasta på i #vårskrik, en digital installation som ska välkomna årets Vårsalong. Vem som helst med ett öppet konto på Instagram kan bidra genom att lägga ut ett eget vårskrik under #vårskrik och #liljevalchs, med en frivillig motivering som exempelvis #kärlek.Vårsalongen

Skriken samlas till en gemensam manifestation av våra kollektiva vårkänslor och projiceras på en av husfasaderna vid Brunkebergstorg – blandat med exklusiva inblickar i årets Vårsalong. Den grå husfasaden blir därmed en färgglad projiceringsyta för #vårskrik och Vårsalongen.

Projiceringen på husfasaden vid Brunkebergstorg sköts av tre ljusstarka installationsprojektorer ur Epsons Z10000-serie, försedda med long throw-linser eftersom avståndet till fasaden är omkring 75 meter och den projicerade ytan drygt 12 meter bred. Tillsammans med Epsons avancerade 3LCD-teknik som garanterar högkvalitativ återgivning med klara färger och lika starkt vitt som färgat ljus, klarar de av den här typen av tuffa förhållanden.

Skriken som känsloyttringar markerar den mångfald som finns att se på Vårsalongen
I centrum för #vårskrik står känslor och att genom skriket som handling bryta barriärer, precis som när det kommer till konsten. Konst är sällan enkelt och stannar aldrig vid att vara enbart illustrativt och dekorativt. Epsons intention är att genom tekniska medel skapa starka visuella förutsättningar att ta sig an konstens utmanande språk – en svår ansats som görs helt omöjlig utan att samtidigt ta hänsyn till aspekten känslor.

Att skrika är en naturlig impuls och ett allmänmänskligt sätt att få utlopp för just känslor. Skriket är universellt och kan tydas över alla språkliga barriärer. Ändå har vi förpassat skriket till särskilda utrymmen eller händelser: skriket hör sällan riktigt hemma. I anslutning till Brunkebergstorg i Gallerian hittas därför en särskilt utformad ”skriklåda” – en skrikets fristad där den som vill kan skrika sitt vårskrik i lugn och ro mitt i stadspulsen. Dessutom kommer en snitslad bana av vägvisningsdekaler i stark Vårsalongsgrön färg lysa upp Gallerians golv för att få besökarna att hitta rätt till konstupplevelsen intill. Allt det grafiska materialet som klär låda såväl som golv i anslutning till installationen är utskrivet med Epsons 64-tumsskrivare SureColor SC-S30600.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>