Hållbarhets-startupen Single.Earth vinnare i Mastercard Lighthouse FINITIV
Hem STARTUP Single.Earth vinnare i Mastercard Lighthouse FINITIV

Single.Earth vinnare i Mastercard Lighthouse FINITIV

Publicerat av: Redaktionen

Tallinn-baserade Single.Earth har utsetts till vinnare i höstens upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV 2021.

FINITIV är ett öppet innovationsprogram som ger nystartade företag möjlighet att samarbeta med Mastercard, OP Financial Group, Swedbank, SEB, Danske Bank och DNB.

Single.Earth har en unik lösning för att bekämpa klimatförändringar och bevara miljön.

 Single.Earth arbetar för att göra det enkelt för konsumenter att genom sina transaktioner rädda naturen och hjälpa till att bromsa den globala uppvärmningen. Med en ny typ av betalningsmetod bidrar Single.Earth till att minska de globala utsläppen genom att belöna markägare som skyddar naturen med så kallade Merit tokens, en digital valuta. Lösningen bygger på satellitbilder, analys av stora datamängder och maskininlärning, för att skapa en digital tvilling av jorden. Denna används sedan för att digitalt kartlägga hur marker binder kol och bevarar biologisk mångfald. Single.Earths lösning är finansierad av EQT Ventures och Icebreaker.vc.

Hållbarhets-startupen Single.Earth vinnare i Mastercard Lighthouse FINITIV”Vi behöver nya lösningar som kan bekämpa klimatkrisen. Single.Earth uppmuntrar markägare på ett innovativt sätt att bevara den biologiska mångfalden. Lösningar som presenteras genom Lighthouse möjliggör denna utveckling. Det är också viktigt att banker och andra företag tar sitt ansvar och deltar i resan mot en mer hållbar framtid. Även om Single.Earths lösning är ”outside the box” så har dem vunnit allas förtroende. Det är kul att se hur stort engagemang Single.Earth fått genom FINITIV och vi ser fram emot att fortsätta stödja deras tillväxt”, säger Mats Taraldsson, chef för Innovation, Fintech och Impact tech Engagement, Mastercard Norden och Baltikum.

Som vinnare får Single.Earth möjlighet att presentera sitt företag inför Mastercards globala satsning Start Path, ett program för att hjälpa nystartade företag.

”Det gläder oss att se att startups börjar fokusera mer på hållbarhet och att det är en av huvudriktningarna i SEB:s strategiska agenda. Grattis till vinnaren Single.Earth i Mastercard Lighthouse FINITIV. SEB samarbetar med programmet sedan det etablerades 2018 och detta program är en av de bästa källorna till att komma i kontakt med startups av hög kvalitet. Det är en fantastisk möjlighet för båda sidor att blanda kompetens, dela kunskap och bygga smarta lösningar för kunder och samhälle,” säger Giedrė Ramanauskaitė, Innovation Manager på SEB.

Förutom Single.Earth utsågs EASI till det mest lovande svenska fintech-företaget och Bleam fick samma pris för Finland. Nästa upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV startar i mars 2022 och kommer fokusera på Danmark, Norge och Baltikum. Ansökan är öppen och företagen kan ansöka här.

”Vårt team på Single.Earth har arbetat hårt för att få detta att hända. Mastercard Lighthouse-programmet var en fantastisk möjlighet att få kontakt med företag inom finanssektorn i hela regionen,” säger Merit Valdsalu, VD och Grundare av Single.Earth.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>