Överenskommelse om fri roaming godkänd och klar
Hem TEKNIKMOLN TJÄNSTER Överenskommelse om fri roaming godkänd och klar

Överenskommelse om fri roaming godkänd och klar

Publicerat av: Redaktionen

I dag beslutade Europaparlamentet att godkänna den kompromiss som förhandlats fram mellan EU:s medlemsstater kring roamingavgifter som operatörer tar ut av varandra.

– Jag är glad över att Europaparlamentet nu formellt har godkänt överenskommelsen med ministerrådet som innebär att EU:s Överenskommelse om fri roaming godkänd och klar 2konsumenter till slut får fri roaming inom EU. Det har varit en lång resa där regeringen ihärdigt verkat och fått genomslag för en hållbar lösning som fungerar för hela EU – även de mest uppkopplade konsumenterna, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Överenskommelsen innebär att konsumenter från och med den 15 juni inte behöver betala tilläggsavgifter för roaming inom EU då det finns ett tak som begränsar hur stora avgifter operatörerna får ta ut sinsemellan för att tillhandahålla roamingtjänster. Avgiftstaket på grossistnivå för data börjar på €7,7/GB år 2017, för att årligen sjunka ned till €2,5 år 2022.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>