Vilken svensk aktiefond presterade bäst under juni månad?
Hem Rapport/undersökning Ny rapport: Vilken svensk aktiefond presterade bäst under juni månad?

Ny rapport: Vilken svensk aktiefond presterade bäst under juni månad?

Publicerat av: Redaktionen

På månadsbasis kommer Inveztly att publicera rapporter rörande månades bäst förvaltade fonder.

Först ut är svenska aktiefonder men inom kort kommer även rapporter rörande andra kategorier.

Med rapporterna vill Inveztly, via ett objektivt och kvalitativt tillvägagångssätt, uppmärksamma fonder och förvaltare som under den senaste månaden stått för goda prestationer och fina resultat i form av avkastning och riskkontroll. För juni månad så får vi lov att gratulera ”Aktiespararna Direktavkastning” som tog en odiskutabel och övertygande seger. Hela rapporten finns bifogad i Relaterad Media nedan – den finns även tillgänglig i vårt nyhetsrum.

Vilken svensk aktiefond presterade bäst under juni månad?Rapporterna redogör även för hur fonderna presterar på lite längre sikt och varje fond tilldelas ett betyg. Betygssystemet bygger på en egenutvecklad kvantitativ modell där angreppssätten är akademiskt och baseras på vedertagen ekonometri. Metodiken baseras på beräkningar av en flerfaktormodell där riskjusterad avkastning och dess konsistens, det vill säga, stabilitet av den riskjusterade avkastningen över tid beräknas. Fonder med hög riskjusterad avkastning i kombination med låg volatilitet och hög stabilitet leder till ett högt betyg – enligt vår beräkningsmetod.

Inveztlys månadsrapporter och det egenutvecklade betygssystem är utformat i syfte att underlätta en kvalitativ jämförelse fonder emellan på såväl kort sikt som lång sikt – något som bidrar till att skapa bättre insikt och därigenom leverera betydande värden.

För de aktörer som redan är kunder och använder plattformen, Inveztly Analytics så är produktutvärderingar likt bifogad rapport vardagsmat. På plattformen kan man nämligen, bland mycket annat, prospektera, selektera, djupanalysera, visualisera och presentera såväl fonder som index och portföljer. Hör gärna av er om ni önskar mer information eller en mer utförlig demonstration av plattformen.

Det ska bli spännande och intressant att fortsätta följa utvecklingen för kategorin, svenska aktiefonder, över tid. Och, som sagt, snart kommer fler kategorier att utvärderas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>