Hem TEKNIK Nordnet i samarbete med Infront – lanserar ny handelsapplikation till aktiva sparare

Nordnet i samarbete med Infront – lanserar ny handelsapplikation till aktiva sparare

Publicerat av: Redaktionen

Nordnet meddelar idag att man har tecknat ett samarbetsavtal med Infront, med syfte att erbjuda bolagets mest aktiva sparare den nya handelsapplikationen Infront Web Trader.

Nordnet i samarbete med Infront – lanserar ny handelsapplikation till aktiva sparare 2

Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Lanseringen görs på de marknader Nordnet har verksamhet – Sverige, Norge, Danmark och Finland.

I samband med implementeringen av Web Trader kommer Nordnets egenutvecklade handelsapplikation Wintrade att fasas ut. Övergången kommer att påbörjas under september, och beräknas slutföras under november. Under hösten kommer Wintrade-användare ha möjlighet att prova Infront Web Trader kostnadsfritt.

– På Nordnet brinner vi för att skapa världens bästa erbjudande inom sparande och investeringar, och som kund hos Nordnet ska du kunna lita på att du alltid får tillgång till den senaste teknologin inom området. Ibland utvecklar vi tjänsterna själva och andra gånger tillhandahåller vi dem genom partnerskap med ledande aktörer på marknaden. Med Infront Web Trader får vi en teknik som är anpassad till dagens aktiva sparare, säger Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet.

Wintrade är en egenutvecklad handelsapplikation som lanserades på marknaden 2001, och vid den tiden var Sveriges första Windowsbaserade realtidsapplikation för aktiehandel. Idag har Wintrade drygt 4 000 användare. Applikationen kräver nedladdning av en programvara och kan enbart användas på PC. Infront Web Trader startas direkt från Nordnets hemsida i en webbläsare, kräver inte nedladdning av separat mjukvara och fungerar på såväl PC som Mac.

– Vi har länge haft ett bra samarbete med Nordnet som erbjudit sina Active Trader-kunder våra Infront-terminaler. Vi ser nu fram emot att utöka detta samarbete genom att hjälpa Nordnet att erbjuda sina kunder den mest moderna webbteknologin på marknaden. Att en av Nordens ledande digitala banker väljer oss som partner ser vi som ett bevis på att vår Web Trader, baserat på Infronts Web Toolkit, håller hög kvalitet och möter kraven hos en av de mest krävande kundgrupperna. Detta stärker Infronts position som den ledande nordiska leverantören av marknadsdata och handelsterminaler, säger Kristian Nesbak, CEO på Infront.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>