Hem NYHETER Nordnet digitaliserar sin rådgivningsprocess för försäkringar med Sharpfin Advisory

Nordnet digitaliserar sin rådgivningsprocess för försäkringar med Sharpfin Advisory

Publicerat av: Redaktionen

Nordnet har lanserat ett digitalt rådgivningsverktyg för försäkringsförmedling i syfte att effektivisera sin rådgivning och underlätta efterlevnad av regelverket för försäkringsförmedling, IDD (Insurance Distribution Directive).

Nordnet digitaliserar sin rådgivningsprocess för försäkringar med Sharpfin Advisory 3Verktyget levereras av Sharpfin AB – ett stockholmsbaserat Fintechbolag som utvecklar förstklassigt rådgivningsstöd och portföljsystem till kapitalförvaltare, försäkringsförmedlare och banker.

”Med Sharpfin tar vi ett stort steg framåt i digitaliseringen av vår rådgivningsprocess och möjliggör samtidigt digital sökning och kvalitetssäkring av skapad rådgivningsdokumentation.”, säger Martin Ringberg, Sverigechef.

Lösningen bygger på Sharpfins rådgivningsmodul, Advisory, med vilken man dynamiskt kan bygga egna rådgivningsformulär där endast relevant information för varje situation visas för kund och rådgivare. I slutet av genomgången rådgivning skapas ett elektroniskt dokument, med Nordnets grafiska profil som kan överlämnas till kund eller skickas för elektronisk signering.

”Med Nordnet har vi tagit utvecklingen av vår rådgivningsmodul ett steg längre och vi har nu en produkt som är högst relevant både för försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare.”, säger Markus Alin, VD på Sharpfin ”Vårt mål är att effektivisera bort allt administrativt arbete så att regelefterlevnad av IDD och MiFID II blir enkelt istället för krångligt.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>