Mångfald i fokus på årets D-Congress
Hem Nyheter Mångfald i fokus nu på årets D-Congress

Mångfald i fokus nu på årets D-Congress

Publicerat av: Redaktionen

Strategier och åtgärder för att möjliggöra mångfald och inkludering är inte längre bara något bra utan ett måste.

Det är inte bara en avgörande aspekt i jakten på nya talanger, det är också helt enkelt bra affärer.

Årets D-Congress har därför utökat sitt program för att erbjuda insikter och konkreta verktyg för att göra det möjligt för företag att göra bättre ifrån sig och flyger in experter som Valtechs berömda Sheree Atcheson.

Med titeln Women in Tech [at] D-Congress – Inclusion, Tech and Sustainability kickar Sveriges största e-handelsevenemang, D-Congress, igång sitt evenemang en dag tidigare för att inspirera och upplysa företag om mångfald och inkludering, med särskilt fokus på kvinnor inom tech.

Om någon fortfarande förnekar behovet av strategier för att säkerställa förändring, är siffrorna här för att ge det slutliga facit.

  • När anställda ”tror att deras organisation är engagerad i och stöder mångfald, och de känner sig inkluderade”, ökar innovationsintäkterna med 83% (Källa, Deloitte)
  • En inkluderande organisation är 2x mer sannolikt att överskrida finansiella mål, 3X mer sannolikt högpresterande, 6X mer sannolikt att vara smidig och innovativ och 8X mer benägna att uppnå bättre affärsresultat. (Källa, Deloitte)

Goda avsikter kommer aldrig att räcka

På eventet medverkar Sheree Atcheson, Group Vice President of Diversity & Inclusion på den globala affärstransformationsbyrån Valtech. Som publicerad författare, deklarerad som en av Storbritanniens mest inflytelserika kvinnor inom tech samt en internationell flerfaldig prisvinnare för hennes insatser inom mångfald och inkludering i tech-världen, flyger hon in för att dela insikter och verktyg för företag att omvandla sina goda avsikter till faktisk förändring.

”Teknikindustrin och dess möjligheter skapades inte med alla i åtanke. I åratal har branschen fastnat i en genomförandefas, och det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Vi kan inte hoppas på bättre, eftersom hoppet inte skapar systemförändringar. Mer än hälften av kvinnorna inom teknik lämnar branschen i mitten av sin karriär, vilket är mer än dubbelt så många som män. Så goda avsikter kommer inte att räcka, systemförändringar behövs om du vill behålla din arbetskraft.”

Mångfald bortom kön

Medan kvinnor i tech ligger henne varmt om hjärtat måste också mångfalds- och inkluderingsinsatser se långt bortom kön och även se över socioekonomi, funktionshinder och ras, för att nämna några.

Mångfald i fokus på årets D-Congress

Sheree-Atcheson

”Även om jag stöder det ökande fokuset på kvinnor i tech, måste den här diskussionen expandera långt bortom kön. Ta något så viktigt som din rekrytering – på grund av bristen på stöd och exponering för professionella konversationer under hela sin uppväxt är studenter från den lägre socioekonomiska bakgrunden mer benägna att hoppa av efter livevideointervjuer, eftersom det helt enkelt inte är något de är bekväma med. Vi måste ha strukturer på plats för att stödja de enorma talangerna från alla samhällsskikt, och det innebär att ompröva varje steg i arbetslivet, från rekrytering till kvarhållande.”

När Sheree också fokuserar på affärsresultaten hävdar hon också att ett bredare fokus på mångfald är lika avgörande:

” Siffror visar att företag i den övre kvartilen för könsmångfald är 15% mer benägna att överträffa konkurrenterna. Men att gå ett steg längre, titta på dem i den övre kvartilen för etnisk mångfald är 35% mer benägna att överträffa konkurrenter. På Valtech förstår vi detta fullt ut och det är därför vi lägger seriösa ansträngningar på vår D&I-strategi. Vi strävar efter att förbättra människors liv genom de digitala, men för att göra det måste vi självklart förstå de människor vi tillhandahåller dessa strategier och lösningar med, så att vara så mångsidig som möjligt bara är sunt förnuft.”

Vid sidan av en stark uppsättning Women in Tech inklusive Lindex VD, Susanne Ehnbåge och Nelly Group VD, Kristina Lukes, kommer Sheree att berätta hur hon har hjälpt företag att transformera och dela lärdomar och verktyg från Valtech onsdagen den 27 april på D-Congress i Göteborg. Women In Tech (at) D-Congres

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>