Svenska contech-bolaget Next växer kraftigt – etablerar utvecklingskontor i Hanoi
Hem Fastigheter Svenska contech-bolaget Next växer kraftigt och etablerar utvecklingskontor i Hanoi

Svenska contech-bolaget Next växer kraftigt och etablerar utvecklingskontor i Hanoi

Publicerat av: Redaktionen

Sedan starten 2014 har Next One Technology specialiserat sig på digitala verktyg för en effektivare byggsektor.

Företaget har haft en stark organisk tillväxt och vuxit genom flera förvärv och internationell expansion.

För att stärka erbjudandet och ännu tydligare etablera sig internationellt, startar man nu upp ett utvecklingskontor i Hanoi.

Svenska contech-bolaget Next växer kraftigt – etablerar utvecklingskontor i Hanoi

Robert Grannerud

Svenska saas-bolaget Next One Technology, Next, erbjuder tjänster och verktyg som hjälper byggbolag till ökad produktivitet och lönsamhet. Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv inom contech, såsom Byggsamordnaren, norska Checkd (Next Field) och Byggplanen (Next Planning).

Företaget har sedan starten 2014 etablerat tre kontor i Sverige, ett i Norge och ett i England. Nu adderar man ett sjätte kontor i Hanoi. Från och med början av september finns utvecklare på plats som blir en del av utvecklingsteamen bakom produkterna Next Project och Next Field i Sverige och Norge.

Kompetenta kollegor

Skälet till att Next valt just Hanoi är att där finns gott om talanger så som välutbildade ingenjörer. I Vietnam utexamineras årligen 50 000 utvecklare med kunskaper inom den senaste teknologin.

– Med vårt nya utvecklingskontor i Hanoi har vi möjlighet att snabbt stärka upp våra nordiska utvecklingsteam i Linköping och Oslo med kompetenta kollegor. Vår huvudägare Monterro har lång erfarenhet av att skala upp nordiska bolag med välfungerande utvecklingsorganisationer, på plats i Vietnam. Hanoi-kontoret blir en viktig pusselbit i vår ambition att integrera större delar av vår produktflora. Ett brett portföljperspektiv blir därför fokus för teamet från dag ett, säger Robert Grannerud, CTO på Next.

Nexts nya tvecklingsteam sitter i Monterro-ägda Scandinavian Software Park i Hanoi, tillsammans med utvecklare från Monterros andra portföljbolag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>