Långivaren DBT stärker teamet med ny CTO

DBT fortsätter att ta nya kliv på sin tillväxtresa och rekryterar en Chief Technology Officer.

Långivaren DBT stärker teamet med ny CTO 1
Christer Eliasi-Swahn ny Chief Technology Officer på DBT.

Christer Eliasi-Swahn, med tidigare erfarenhet från både startups, gamingvärlden och stora banker som Nordea och SEB, tillträder rollen i början på februari med fokus på att ytterligare utveckla DBTs techplattform.

– Vår målsättning är att skapa en skalbar DigiHuman kundupplevelse som på ett intelligent sätt gynnar både kunden och vår interna styrning och effektivitet. Christers erfarenhet blir viktig för att realisera den visionen, säger Alexis Kopylov, vd på DBT.

Christer Eliasi-Swahn är en entreprenöriell och teknisk ledare med 20 års erfarenhet, med tungvikt på digitalisering och verksamhetsnära systemutveckling. Han har drivit flera start-ups inom mjukvaruutveckling, bank, telekom och konsulting. Christer har också gedigen erfarenhet från bank- och kreditverksamheter inom Sverige och Norden, mot både företagsmarknaden och privatmarknaden.

– DBT växer kraftigt och Christer blir en viktig del i teamet. Med ett ben i tekniken och ett i affärsutvecklingen kommer Christer fokusera på att bygga en skalbar digital plattform med fokus på behoven hos både kunder, investerare och medarbetare, säger Alexis Kopylov.

– Det är en förmån att komma in i ett tidigt skede och hjälpa att driva DBTs tillväxtresa. Vår teknikutveckling är modern, smart och verksamhetsanpassad. Genom ett effektivt teknikstöd som både möjliggör bästa kundresa och möter regelverken kan DBT påverka företagsklimatet för Sveriges små- och medelstora företag, säger Christer Eliasi-Swahn.