Lånen.se har undersökt om hur pålitliga svenska kreditgivare anses vara 2023
Hem RAPPORT/UNDERSÖKNING Lånen.se har undersökt om hur pålitliga svenska kreditgivare anses vara 2023

Lånen.se har undersökt om hur pålitliga svenska kreditgivare anses vara 2023

Publicerat av: Redaktionen

Lånen.se, en ledande jämförelsetjänst för lån i Sverige, har nyligen genomfört en undersökning för att kartlägga hur pålitliga och trygga svenska kreditgivare inom segmentet högkostnadskrediter anses vara bland svenska låntagare under 2023.

Syftet med undersökningen var att belysa området högkostnadskrediter som ofta förknippas med oschyssta lånevillkor och en brist på transparens.

Totalt deltog 500 personer, där de fick bedöma fjorton utvalda kreditgivare baserat på deras pålitlighet och trygghet.

Lånen.se har undersökt om hur pålitliga svenska kreditgivare anses vara 2023“Vi ville ta en närmare titt på hur pålitliga kreditgivare faktiskt anses vara bland våra besökare. Vi på Lånen jobbar själva helt opartiskt och en undersökning likt detta hjälper oss att förstå hur våra besökare ser på de kreditgivare som är verksamma inom högkostnadskrediter. Vad som förvånade oss mest var dock hur opålitliga många varumärken anses vara”, säger Simon Klaesson, ansvarig utgivare på Lånen.se.

Undersökningen eftersträvade att samla in åsikter anonymt och opartiskt från tidigare besökare av Lånen.se.

Bland deltagarna fanns en jämn könsfördelning och en genomsnittsålder av 57 år. Majoriteten, 83.3%, hade tidigare erfarenhet av att ta lån utan säkerhet, vilket ger en solid grund för deras bedömningar.

“Vi är mycket nöjda med att det var en så pass jämn könsfördelning och en stor variation i ålder bland de deltagande. Vi tror att den här undersökningen ger en relativt god bild över hur pålitliga kreditgivarna faktiskt uppfattas av svenska låntagare samt varför så är fallet. Även om vi inte i denna undersökning kollade på varför vissa kreditgivare ansågs mer pålitliga än andra så ger den en god grund för spekulation och vidare undersökning i ämnet” avslutar Simon Klaesson, ansvarig utgivare på Lånen.se.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>