Kwikk fortsätter växa med nytt kapital från DalaCapital
Hem Nyheter Kwikk fortsätter växa med nytt kapital från DalaCapital AB

Kwikk fortsätter växa med nytt kapital från DalaCapital AB

Publicerat av: Redaktionen

DalaCapital AB, som är ett helägt dotterbolag till Dalarna Science Park, investerar i företag i tidiga skeden genom så kallat såddkapital.

Investeringarna görs i syfte att stötta det regionala näringslivet och bidra till hållbar utveckling och tillväxt i hela Dalarna.

Nyligen beslutade DalaCapital om ytterligare en investering, denna gång i företaget SoKwikk och deras kombinerade betal- och e-handelstjänst Kwikk.

Kwikk bidrar till digitaliseringen av Sverige och hjälper företag och föreningar att via en enkel betalknapp snabbt kunna ta betalt för sina produkter och tjänster på nätet. Teamet bakom Kwikk är Joakim Andersson, David Forsberg och Madelena Stunis. Kapitaltillskottet kommer att användas för att anställa nya säljare i företaget.

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten. Det här hjälper oss att växa ännu fortare och ta in säljare som brinner för företagande. Genom att nå ut till fler kunder kan vi fortsätta vårt uppdrag, att erbjuda både små och stora företag vår smidiga lösning så att de i sin tur lätt kan öka sin försäljning, säger David Forsberg, Kwikk.

DalaCapital AB är ett helägt dotterbolag till Dalarna Science Park och har som mål att genom investeringar i nystartade, innovativa bolag bidra till att Dalarna får ett rikare företagande och en hållbar utveckling och tillväxt. Målet är att investera i bolag med stor potential i tidig fas. Investeringen i Sokwikk är DalaCapitals fjärde sedan starten i januari 2021.

Kwikk fortsätter växa med nytt kapital från DalaCapital

Madelena Stunis, Joakim Andersson och David Forsberg på Kwikk.

– Det är precis så här vi vill att DalaCapital ska fungera. Vi ska investera i företag med innovativa och skalbara idéer som skapar utveckling och tillväxt i Dalarna, säger Angelica Ekholm, ordförande i DalaCapital och VD för Dalarna Science Park.

DalaCapitals investeringskapital kommer från Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag samt Region Dalarna.

– Beslutet att investera i Kwikk känns helt rätt. De har skapat en avskalad, enkel och mycket flexibel tjänst som gör det möjligt för mindre företag att sälja via internet. När vi träffade teamet så insåg vi genast deras enorma vilja och starka potential. Det ska bli spännande att följa deras utveckling, säger Anders Hjertberg, Chef Företag Bank & Liv Dalarnas försäkringsbolag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>