Hållbar digitalisering i fokus när Svea Bank avtalar om e-legitimering med Freja
Hem Teknik Hållbar digitalisering i fokus när Svea Bank avtalar om e-legitimering med Freja eID

Hållbar digitalisering i fokus när Svea Bank avtalar om e-legitimering med Freja eID

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar att Svea Bank slutit avtal om identifiering med Freja vid inloggning till bankens onlinetjänster för både företags- och privatkunder.

Lansering av Freja i bankens tjänster är planerat till senare i höst.

Svea är en finansiell koncern med verksamhet i ett flertal europeiska länder. Svea har tjänster riktade mot företagsmarknaden, såsom företagslån och betallösningar för e-handel och butik. Svea erbjuder också tjänster för privatpersoner med bankkonto, betalkort, sparande och lån.

Hållbar digitalisering i fokus när Svea Bank avtalar om e-legitimering med FrejaAvtalet med Svea Bank innebär att alla företags- och privatkunder kan identifiera sig med Freja till bankens digitala tjänster. Freja kommer också att användas för nykundsregistrering, som en del i den reglerade kundkännedomsprocess som banker måste följa.

Med Freja som digital identifiering stärker Svea Bank sin redundans och sitt oberoende i förhållande till andra e-legitimationer.

Genom att lägga till Freja bidrar Svea också till en hållbar och inkluderande digitalisering genom att erbjuda valfrihet och mångfald för bankens kunder.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en statligt godkänd e-legitimation, ett digitalt ID-kort i mobilen för fysisk identifiering och funktioner för rollbaserad e-legitimering exempelvis för tjänstelegitimation eller företags-ID.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Svea blir den andra banken som väljer Freja för e-legitimering och den första som lanserar en inkluderande e-legitimation i alla olika delar i kundresan. Jag hoppas att fler banker nu kommer att ansluta till Freja för att bidra till en hållbar digitalisering där det finansiella systemet inte är beroende av en enskild e-legitimation.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>