Krypterat USB-minne från F-Secure för säker lagring av obegränsad data
Hem Säkerhet Krypterat USB-minne nu från F-Secure för säker lagring av obegränsad data

Krypterat USB-minne nu från F-Secure för säker lagring av obegränsad data

Publicerat av: Redaktionen

Bärbara lagringslösningar måste balansera både tillgänglighet och säkerhet.

De ska vara enkla att använda och tillräckligt kompakta för ägarna att bära med sig, men tillräckligt säkra för att förhindra andra från att helt enkelt plocka upp den och komma åt dess innehåll.

F-Secure Armory Drive strävar efter att denna balans genom att tillhandahålla en krypterad lagringslösning som körs på USB armory – världens minsta dator utformad med säkerheten först.

Lösningen består av två komponenter: fast programvara för USB armory-enheten och en iOS-app. Den fasta programvaran (gratis nedladdning för befintliga ägare av USB armory-ägare) adderar F-Secure Armory-funktionalitet till USB armory. iOS-appen förvandlar användarnas iPhones till en autentiseringsmekanism för data som finns på microSD-kort, som krypteras av lösningen.

För att komma åt innehållet, som skyddas av systemet, krävs åtkomst till enhetsägarens iPhone och ihopkopplad USB armory-enhet. Dessa två komponenter samverkar för att förhindra obehörig åtkomst till data, även om microSD-kortet eller USB armory-enheten tappas bort eller blir stulet.

Krypterat USB-minne från F-Secure för säker lagring av obegränsad dataSystemet förhindrar också att lösningens krypteringsnycklar för bärbara eller stationära datorer exponeras, vilket hjälper till att skydda informationen från opålitliga eller sårbara datorer.

”USB armory har anammats av företag, säkerhetspersonal och andra med teknisk expertis och behov av en säker datorplattform. Dock behöver alla säker lagring, något som USB-enhetens erbjuder mycket väl. F-Secure Armory Drive gör dessa funktioner tillgängliga för alla som letar efter säker, bärbar och obegränsad lagring,” säger Andrea Barisani, Head of Hardware Security på F-Secure, vars team designade USB armory och F-Secure Armory Drive.

Medan andra säkra USB-enheter inkluderar skydd för data och krypteringsnycklar, är åtgärderna för att säkra systemets programvara en av F-Secure Armory Drives mer unika styrkor. Barisani och hans team uppnådde detta genom att kombinera USB armorys Secure Boot-funktioner med ett Google transparency framework, vilket resulterade i en av de första framgångsrika implementeringarna av detta ramverk för binär transparens.

Tack vare denna innovation genomgår alla uppdateringar av programvara till USB armory ytterligare autentisering av både skrivbordsinstallationen och själva enheten. Denna extra autentisering skyddar systemet från att komprometteras genom en skadlig uppdatering – en vanlig taktik vid supply chain-attacker.

”F-Secures användning av Firmware Transparency är ett bra exempel på hur enhetstillverkare proaktivt kan hjälpa till att minska riskerna i supply chain,” säger Ryan Hurst, Product Manager på Google.

Förutom USB armorys befintliga funktioner inkluderar F-Secure Armory Drive följande möjligheter och fördelar:

  • Styr flera enheter från en enda mobil enhet
  • Körs på alla stationära eller bärbara datorer utan ytterligare drivrutiner eller programvara
  • Kombination av multifaktorautentisering och full-disk-kryptering skyddar data på förlorade eller stulna enheter
  • Kryptera (AES) ett obegränsat antal microSD-kort, vilket ger obegränsad säker lagringskapacitet via en enhet
  • Out-of-band-upplåsning med autentiserad, krypterad Bluetooth förhindrar exponering av krypteringsnycklar, även för komprometterade eller opålitliga datorer

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>