Höjda sparräntor och listräntor på bolån
Hem FINANS Höjda sparräntor och listräntor på bolån på Handelsbanken

Höjda sparräntor och listräntor på bolån på Handelsbanken

Publicerat av: Redaktionen

Handelsbanken höjer räntorna på en rad sparkonton med upp till 0,50 procentenheter.

Listräntorna för vissa löptider för bolån höjs med 0,20 och 0,25 procentenheter.

”Vi följer kontinuerligt marknadsutvecklingen och anpassar ständigt våra erbjudanden för att vara långsiktigt konkurrenskraftiga”, säger Michael Green, chef för Handelsbanken Sverige.

Handelsbanken justerar sina in- och utlåningsräntor löpande, framförallt utifrån faktorer som konkurrensläget och marknadsräntor.

”I Handelsbanken bestäms alltid den slutliga boräntan efter en individuell genomgång av den enskilde kundens ekonomi. Det är grunden för vår ambition att ge varje kund ett långsiktigt konkurrenskraftigt och hållbart erbjudande”, säger Mikael Romert, länschef i Västra Götaland och Storgöteborg.

Den senaste ändringen var att Handelsbanken från och med den 27 juni återinförde ränta på lönekontot.

Handelsbankens aktuella sparräntor för privatkunder från den 20 juli:

• Sparkonto höjs med 0,30 procentenheter till 2,00 procent.
• Framtidskonto höjs med 0,25 procentenheter till 3,40 procent.
• e-Kapitalkonto höjs med 0,15 procentenheter till 2,15 procent.
• ISK-konto höjs med 0,50 procentenheter till 1,50 procent.
• Placeringskonto privat och Bunden Placering. För mer information, se handelsbanken.se

Höjda sparräntor och listräntor på bolånDessutom återinförs ränta på Allkortskonto med 0,25 procent på belopp upp till 100 000 kronor. På överstigande belopp utgår ingen ränta.

Listräntorna för bolån med 3 månaders bindningstid höjs med 0,25 procentenheter till 5,69 procent, medan listräntorna för bolån med bindningstid ett, två respektive tre år höjs med 0,20 procentenheter. Ränteändringarna på bolån träder i kraft den 10 juli.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>