HBV tecknar RAM-avtal med Egain både gällande Prognosstyrning och Fastighetsstyrning med AI som molntjänst
Hem Fastigheter HBV tecknar RAM-avtal med Egain

HBV tecknar RAM-avtal med Egain

Publicerat av: Redaktionen

HBV tecknar RAM-avtal med Egain både gällande Prognosstyrning och Fastighetsstyrning med AI som molntjänst.

I veckan offentliggjordes resultatet av HBV:s senaste upphandling Styr- & reglerutrustning och Egain valdes som första alternativ inom de båda upphandlingsområdena Prognosstyrning och Fastighetsstyrning med AI som molntjänst.

HBV som är Sveriges allmännyttiga bostadsbolags inköpsfunktion, samordnar upphandlingar för alla medlemsföretagen gällande varor och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter.

HBV-avtalet för de två anbudsområdena är signerat och börjar gälla direkt med start från och med 2022-05-03.

– ”Sveriges Allmännyttiga bostadsbolag är en viktig aktör i samhället. De har höga målsättningar inom både miljö- & hållbarhet och effektivisering genom digitalisering av kundservice och interna processer. Energioptimering med självlärande algoritmer och AI är idag mer en regel än ett undantag, många av bolagen agerar proaktivt och ser fördelarna med den beprövade tekniken. Hela verksamheten får ett systemstöd i såväl drift- & förvaltning för att förstå sina fastigheters möjligheter och utmaningar, och med hjälp av data-drivna insikter kunna prioritera, agera och kvalitetssäkra åtgärder.”, säger Martin Eksberg, Head of Business, Egain Sverige.

HBV tecknar RAM-avtal med Egain både gällande Prognosstyrning och Fastighetsstyrning med AI som molntjänstIdag är Egain, med över 20 års erfarenhet, marknadsledande inom området AI-optimering genom molnplattformen Edge. Över 5 500 byggnader är uppkopplade runt om i Sverige och norra Europa.

Förutom AI-optimering levererat genom en kostnadseffektiv och fabrikatsoberoende IoT-plattform kan Edge integreras helt utan hårdvara som en ren mjukvarutjänst genom SCADA-plattformen Web Port.

Ramavtalet innebär att alla företag anslutna till HBV kan göra avrop tack vare upphandlingen och verkställa sin digitala färdplan genom upphandlade lösningar för att koppla upp, analysera och optimera hela fastighetsbeståndet.

-”I samband med att Egain nu är en del av Kiona har vi större möjligheter att leverera än mer flexibla lösningar för att stötta allmännyttan i digitaliseringsarbetet. Vi har i flera år märkt av kraftigt ökad efterfrågan på framför allt AI-tjänster som gått från att vara något nytt till att bli standard i valda systemlösningar. Samtidigt har det varit komplicerat för allmännyttans medlemsbolag att handla den typen av tjänster då det har saknats ett gemensamt upphandlat HBV-avtal. Ramavtalet är inte bara viktigt för oss som leverantör utan vi ser det även som en kvalitetsstämpel som accelererar digitaliseringen.”, säger Viktor Vitell CMO på Kiona.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>