Hem NYHETER Porsche Carrera Cup Scandinavia: Rasmus Lindh ansluter till fullspäckad säsongsfinal!

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Rasmus Lindh ansluter till fullspäckad säsongsfinal!

Publicerat av: Redaktionen

Mästaren Lukas Sundahl kör för seger på Ring Knutstorp.

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Rasmus Lindh ansluter till fullspäckad säsongsfinal! 2

– Nu när mästerskapet är avklarat kan vi köra på riktigt igen, säger den historiskt trefaldiga Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl. Vi får se vad vi har för fart i bilen, förhoppningsvis kan vi utmana om segrarna på Knutstorp.

Utmanas av trio med internationellt meriterade gästförare. Årets sista racehelg har förutsättningar att bli årets bästa.

Porsche Carrera Cup Scandinavia bjöd stjärnspäckad underhållning på Mantorp Park förra helgen när Lukas Sundahl genom mogen körning säkrade sin tredje raka mästerskapsseger. Han passade även på att skicka två skarpa varningsskott till konkurrenterna. Dels kom beskedet att Sundahl satsar på en fjärde titel säsongen 2021. Dels att han med årets mästerskap i säcken laddar fullt för att vinna seriens återstående race i säsongsfinalen på Ring Knutstorp 9-10 oktober.

Nu när mästerskapet är avklarat kan vi köra på riktigt igen, säger den historiskt trefaldiga Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl. Vi får se vad vi har för fart i bilen, förhoppningsvis kan vi utmana om segrarna på Knutstorp.

Den stora snackisen de senaste säsongerna har varit Porsche Sveriges gästförarprogram som nominerar internationellt meriterade förare att utmana mästerskapets ordinarie startfält. Finalhelgen till ära har en hel svärm av toppförare bjudits in för att tävla.

Dubbla världsmästaren i rallycross, tillika trefaldiga Carrera Cup-mästaren, Johan Kristoffersson är hungrig på mer framgång efter segern vid inhoppet på Mantorp förra helgen. Han kommer till start i den s.k. ”Världsmästarbilen” som tidigare under året har tävlats framgångsrikt i serien av honom själv, WTCR-världsmästaren Thed Björk och skotercross-världsmästaren Emil Öhman.

Kristoffersson får sällskap av den norske supertalangen tillika Red Bull-junioren Dennis Hauger. Han är tillbaka i Carrera Cup efter ett fint gästspel på Anderstorp tidigare i år och kör Porsche Sveriges välkända gästbil med startnummer 911. Samma bil som vann den senaste tävlingshelgens övriga två race på Mantorp Park, då i händerna på Tom Blomqvist.

Det är nu även klart att det svenska stjärnskottet Rasmus Lindh från Kullavik ansluter till finalen. Han kommer direkt till Knutstorp från USA och IMSA Prototype Challenge som han kört i väntan på att Indy Lights ska återstarta våren -21. Årets säsong sköts upp p.g.a. coronapandemin.

– Det här blir en riktig favorit i repris, säger Rasmus Lindh. Jag hade en jättefin fight med Johan Kristoffersson när jag körde Porsche Carrera Cup Scandinavia i förra årets final, och jag ser verkligen fram emot att få tävla i Sverige och delta som utmanare även i år.

Ytterligare en duell att hålla ögonen på är den stenhårda kampen om bronsmedaljen i mästerskapet. Pontus Fredricsson sitter säkert som silvermedaljör, men det skiljer bara 8 poäng mellan Hugo Andersson, Hampus Ericsson och Edvin Hellsten som alla kör om tredjepriset. Samtliga är unga talanger tillhörande mästerskapets förarutvecklingsprogram, Driver Development Programme.

– Knutstorp blir magiskt i år, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Vi ser fram emot en fullspäckad säsongsfinal med en nybliven trefaldig mästare som ger allt mot tre vassa gästförare som alla håller internationell toppklass. Säsongens två sista race har förutsättningar att bli årets bästa.

I enlighet med direktiven kring coronapandemin körs Porsche Carrera Cup Scandinavia inför tomma läktare under säsongen 2020. Säsongsfinalen på Ring Knutstorp livesänds på streamingtjänsten Viaplay och eftersänds på V Sport Motor.

Sändningstider Porsche Carrera Cup Scandinavia, 10 oktober:

Race 1 11:00 i Viaplay och V Sport Motor

Race 2 14:30 i Viaplay

Löpande information och nyheter från Porsche Carrera Cup Scandinavia finns på www.carreracup.se samt i mästerskapets sociala kanaler.

Facebook – Carrera Cup Scandinavia

Instagram – carreracupscandinavia

Twitter – Carrera Cup

YouTube – Porsche Carrera Cup Scandinavia

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>