iBinder förvärvar SaaS-bolaget SundaHus
Hem Fastigheter iBinder förvärvar SaaS-bolaget SundaHus

iBinder förvärvar SaaS-bolaget SundaHus

Publicerat av: Redaktionen

iBinder hjälper bygg- och fastighetsbranschen att möta ökade hållbarhetskrav.

iBinder, den ledande nordiska digitala plattformen för informationshantering inom bygg- och fastighetsbranschen, förvärvar SaaS-bolaget SundaHus med Sveriges mest högkvalitativa materialdatabas.

Förvärvet förverkligar möjligheten att integrera hållbarhet i erbjudandet och hjälpa företag att möta nya hållbarhetskrav.

Låg produktivitet, stor resursförbrukning och stor klimat- och miljöpåverkan är bygg och fastighetssektorns stora utmaningar. Nu tar iBinder nästa steg i sin tillväxtresa, genom förvärvet av SundaHus, för att minska miljöpåverkan över hela fastighetens livscykel. Med enkelhet som ledstjärna hjälper iBinder kunder att samarbeta och dela information genom alla faser av en fastighets livscykel; från upphandling till planering, projektering, byggnation och förvaltning. iBinder har vuxit i genomsnitt med 25% de senaste 3 åren och utsetts till Gasell i flera nordiska länder.

Tidigare i år förvärvade iBinder bolaget Byggnet.

Förvärvet av SundaHus kompletterar iBinders erbjudande och hjälper fastighetsägare att hantera nya krav kring klimatdeklarationer, materialval och EUs Taxonomi för hållbara investeringar.

iBinder förvärvar SaaS-bolaget SundaHus– Med det obrutna digitala informationsflöde som iBinders projektplattform skapar tillsammans med SundaHus materialdatabas kan vi hjälpa våra kunder och deras partners att samarbeta mer effektivt och möta nya krav kring hållbarhet för att minska klimatavtryck, fasa ut miljöskadliga kemikalier och samtidigt öka produktiviteten i byggsektorn – från projekt till förvaltning med fastigheten i centrum, säger Per Hedebäck, VD och Koncernchef på iBinder Group.

SundaHus har sedan 1990 arbetat med att skapa metoder, system och tjänster för en giftfri och mer långsiktigt hållbar byggd miljö. Systemet SundaHus Miljödata gör det enkelt för alla som är involverade i byggprocessen att ta reda på om produkter uppfyller projektets specifika miljökrav, att enkelt skapa klimatrapporter samt att skapa ”loggböcker” eller materialbanker för byggnader.

Genom den strukturerade informationen i systemet läggs grunden för en mer cirkulär och effektiv byggbransch. I SundaHus Miljödata finns i dagsläget bl a 49 000 bedömda produkter (230 000 artiklar), 4 500 varumärken och mer än 10 000 kemiska ämnen.

– Genom iBinder ser vi stora möjligheter till att hållbarhet kan bli en ännu mer naturlig och integrerad del i kundernas processer. Särskilt intressant är också möjligheterna till expansion på den Europeiska marknaden. Tillsammans kan vi skapa grunden för ett hållbart samarbete (foundation for sustainable collaboration) både i och utanför Sverige, säger Lisa Elfström, VD för SundaHus.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>