Lyckos utformar nya bostadsområden för större social hållbarhet
Hem Fastigheter Lyckos utformar nya bostadsområden för större social hållbarhet

Lyckos utformar nya bostadsområden för större social hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Lyckos utformar nya bostadsområden med hjälp av digitala pusselbitar

Lyckos har tillsammans med Wingårdh Arkitektkontor och andra samarbetspartners utvecklat ett digitalt system för utformning av nya bostadsområden och för framtagning av bygglovs- och bygghandlingar.

– Eftersom hjärtat i Lyckos verksamhet är produkterna, så har vi samlat dem i en databas, säger Mikael Stemell, BIM-ansvarig på Wingårdh Arkitektkontor. I den har vi samlat färdiga lösningar för att på ett effektivt sätt kunna utforma nya bostadsprojekt.

Lyckos utformar nya bostadsområden för större social hållbarhet

Lyckos utformar nya bostadsområden med gemensamma mötesplatser och varierad bebyggelse för större social hållbarhet.

När förslag till ny bebyggelse ska tas fram analyseras möjligheterna genom att förenklade ”pusselbitar” placeras ut på tomten. När förslaget är klart hämtas färdiga husdelar från databasen, som sätts samman och utgör underlag för en bygglovsansökan.

– När vi har säkerställt att vi uppfyller myndighetskraven för den aktuella platsen, som till exempel buller och brand, så kan vi färdigställa underlag till bygglovsansökan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>