Virtune AB (Publ) lanserar Virtune Sustainable Bitcoin ETP på Nasdaq Stockholm
Hem Finans Virtune AB lanserar Virtune Sustainable Bitcoin ETP på Nasdaq Stockholm

Virtune AB lanserar Virtune Sustainable Bitcoin ETP på Nasdaq Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Virtune, en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgångar i Sverige, lanserar en ny innovativ Bitcoin ETP (“Exchange Traded Product”) på Nasdaq Stockholm.

Virtune lanserar idag Virtune Sustainable Bitcoin ETP som erbjuder en hållbar exponering mot Bitcoin genom klimatkompensation för att nå koldioxidneutralitet.

ETP:n är 100% fysiskt backad och handlas i SEK för svenska investerare samt är tillgänglig på Avanza och Nordnet. Genom att klimatkompensera för att nå koldioxidneutralitet erbjuder denna produkt investerare i Norden en hållbar investering i världens största kryptovaluta, allt detta sker genom en transparent och fysiskt backad struktur med institutionell säkerhetsnivå.

Om Bitcoin

Bitcoin är världens största kryptovaluta med ett marknadsvärde om cirka USD 502 miljarder och introducerades 2009 av en anonym person eller grupp vid namn Satoshi Nakamoto. Genom att använda en decentraliserad blockkedja möjliggör Bitcoin säkra transaktioner utan mellanhänder. Med en begränsning på 21 miljoner Bitcoins kan Bitcoin idag ses som ett skydd mot bankrelaterade risker och inflation världen över. Dess blockkedjeteknologi erbjuder ett revolutionerande och transparent sätt att överföra värde över internet utan att behöva lita på tredje part.

En hållbar Bitcoin-investering

Under 2022 och 2023 har Virtune utvärderat olika alternativa samarbetspartners kring hållbarhets- och klimatrelaterade frågor. Efter omfattande analysarbete och kartläggning av potentiella samarbetspartners föll valet på ClimatePartner Sweden AB (“ClimatePartner”) för detta strategiska samarbete. Genom samarbetet med ClimatePartner genomförs beräkningar av de koldioxidutsläpp som Virtunes transaktioner relaterade till Bitcoin-innehavet ger upphov till, Virtune kompenserar kontinuerligt för koldioxidutsläppen genom investeringar i en diversifierad portfölj av certifierade klimatprojekt inom naturbaserade lösningar, social impact och förnybar energi. Du kan läsa om vilka certifierade klimatprojekt som Virtune har valt att stötta på Virtunes hemsida (https://virtune.com/sustainability).

Denna produkt riktar sig till institutionella investerare såväl som till privatinvesterare som ser Bitcoin som ett intressant alternativ till traditionella tillgångsslag såsom aktier och obligationer.

Virtune AB (Publ) lanserar Virtune Sustainable Bitcoin ETP på Nasdaq StockholmViktig information om produkten:

  • 100% koldioxidneutral
  • 100% fysiskt backad
  • 1:1 exponering mot Bitcoin
  • 1,49% årlig förvaltningsavgift

Virtune Sustainable Bitcoin ETP

  • Fullständigt namn: Virtune Sustainable Bitcoin ETP
  • Förkortat namn: Virtune Sustainable Bitcoin
  • Handelsvaluta: SEK
  • Ticker: VIRBTC
  • ISIN: SE0020845709
  • Första handelsdag: Tisdagen den 12 september 2023

Christopher Kock, vd för Virtune:

”Virtune har sedan starten tagit ESG-frågor på stort allvar och vi är väldigt glada att kunna introducera en hållbar och 100% fysiskt backad Bitcoin-ETP, vilket markerar startskottet i Virtunes klimatarbete. Enligt oss representerar detta det enda hållbara ETP-alternativet för att få exponering mot Bitcoin på den nordiska marknaden. Det finns en växande efterfrågan för Bitcoin i Norden bland både institutionella och privata investerare samtidigt som hållbarhetsfrågor är mer aktuella än någonsin.

Virtune har valt att använda Coinbase som förvaringsinstitut för alla sina ETP:er, vilket är samma förvaringsinstitut som BlackRock, världens största kapitalförvaltare, avser att använda för sin Spot Bitcoin ETF i USA.”

Om du är en institutionell investerare som är intresserad av att utforska krypto ETP:er som ett alternativt tillgångsslag i er förvaltning eller om du vill veta mer om Virtune som bolag och om vårt aktuella produkterbjudande, är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Besök gärna www.virtune.com för mer information och registrera även din e-postadress på vår webbplats för att få uppdateringar om marknadshändelser, om kommande ETP-lanseringar och andra nyheter relaterade till digitala tillgångar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>