Hem Finansröst Gigamon ”Gigamon växlar upp i Sverige”

Gigamon ”Gigamon växlar upp i Sverige”

Publicerat av: Redaktionen

[FINANSRÖST] Gigamon ökar sitt fokus på den Svenska marknaden. Vi träffade två av deras representanter för att få veta mer om denna intressanta satsning.

Gigamon ”Gigamon växlar upp i Sverige” 2

Dylan Vrind, Sales Director – Northern Europe och Mark Draper, EMEA Channel Manager

Det är Dylan Vrind, Sales Director – Northern Europe, och Mark Draper, EMEA Channel Manager – Distribution, som vi träffar. De talar gärna om Gigamons strategier och tankar avseende deras expansion i Sverige och övriga Norden samt Baltikum. De inleder med att berätta om deras nära samarbete med Exclusive Group, som är en viktig del i satsningen.

”Här i Sverige har vi arbetat tillsammans i ett år men tittar vi globalt så är det ett mångårigt samarbete och det rör hela 16 olika marknader”, säger Dylan.

Den svenska marknaden är viktig

Globalt sett är det cirka 2000 företag och statliga myndigheter som förlitar sig på Gigamons lösningar för att höja sin säkerhet och samtidigt sänka sina driftskostnader.

Gigamon är en aktör på den nordiska marknaden sedan knappt två år. Detsamma gäller i Baltikum. Men det är ingen duvunge vi pratar om. Företaget grundades år 2004 och omsatte år 2016 drygt 310 miljoner dollar. Deras huvudområde är lösningar som omfattar både nätverk och säkerhet. Enligt den senaste rapporten om Network Monitoring Equipment (NME) från IHS Markit har Gigamon utsetts till marknadsledande, i det segmentet, år 2018. Det är femte året i rad de innehar den positionen. De har utökat sin marknadsandel avseende stora företag (Enterprise) från 26 % till 37 % under den perioden. Tittar vi på den offentliga sektorn (Government) så har de nu hela 61 % av marknaden. Mot den bakgrunden kan vi konstatera att det är en fullfjädrad aktör som nu på allvar tar sig an den svenska marknaden.

”Även om vi redan har kunder här så är vi ödmjuka inför uppgiften att expandera. Vi ser oss inte som ett hot mot övriga leverantörer. Den svenska marknaden är viktig för oss och den har en enorm potential. Nu håller vi på och definierar kanalen för Sverige och ett partnerprogram är på plats”, berättar Mark.

Visibilitet och snabbhet är framgångsfaktorer

En av styrkorna i Gigamons lösningar är möjligheten att analysera stora mängder data och dessutom väldigt tidseffektivt. Just snabbheten är en av de faktorer som IHS Markit pekar ut i sin analys av vad som kommer att driva utvecklingen de kommande fem åren inom segmentet NME. De förutspådde att antalet 100G-portar (Överföring med 100 gigabit/sekund) skulle öka med 300 % och år 2017 passerade antalet 100G-portar för första gången antalet 1G-portar i världen. Hög hastighet är något som efterfrågas, speciellt av stora företag och datacenters. GigaSECURE solutions är Gigamons lösning på detta behov.

”När vi pratar med kundernas säkerhetspersonal blir det tydligt att möjligheten att se dataflödet, och de potentiella hoten, på ett visuellt sätt är något som de verkligen uppskattar”, säger Dylan entusiastiskt.

Kryptering vs. Dekryptering

Dylan och Mark ger oss ett konkret exempel på när deras lösning inte bara har löst kundens utmaningar utan även har sänkt deras kostnader för IT-säkerheten.

”En av våra kunder är ett universitet i USA. De satt i en verklighet med höga kostnader för underhållet av deras IT-miljö. Stora mängder data skulle först dekrypteras, sedan analyseras och till sist krypteras igen. När vi gjorde en analys av dataflödet kunde vi konstatera att 60 % av datamängden bestod av ”streamade” tjänster såsom nedladdade filmer som hade gjorts av eleverna från etablerade tjänster som till exempel Netflix. Detta data faller under rubriken ”Trusted traffic” och behöver inte dekrypteras för att analyseras och sedan krypteras igen. Detta gjorde att Universitetet sparade 60 % av sina kostnader för dekryptering, analys, kryptering”, förklarar Dylan.

”När kunderna väl har jobbat med oss, så älskar de oss. Våra verktyg känner av vilket data i flödet som behöver dekrypteras respektive krypteras. Det är alldeles för mycket data i flödet som dekrypteras för analys än vad som är nödvändigt”, säger Mark.

ICEBRG kompletterar och förstärker säkerhetsplattformen

Gigamon fortsätter att växa och de gör det bland annat genom förvärv. I slutet av juli i år meddelade de att de hade förvärvat företaget ICEBRG som är ett Start-Up företag inom IT-säkerhet. Nu har man en kraftfullare och mer komplett lösning för snabb och effektiv analys av stora dataflöden.
Många företag och myndigheter förlitar sig på flera olika säkerhetsverktyg vilket leder till ineffektivitet eftersom det blir ett ”Silo-tänk” när samma data analyseras av flera olika verktyg. Förutom det faktiska dubbelarbetet som detta leder till så blir driftskostnaderna onödigt höga och risken är att reaktionstiden vid ett intrångsförsök ökar menar Gigamon.

”Genom att använda sensorer från ICEBRG som är placerade ute hos kunden kan nätverkstrafiken streamas till en molnplattform, Security Operations Center (SOC), för snabb och effektiv analys”, förklarar Mark.
”Vi hade redan sedan tidigare bra verktyg för att på ett visuellt sätt övervaka stora dataflöden men genom förvärvet av ICEBRG har vi nu ännu vassare verktyg för att snabbt identifiera skadlig kod.
SOC innebär att våra kunder kan minska sin riskexponering och samtidigt hänga med i det ständigt föränderliga landskapet av hot”, säger Dylan.

Vad händer nu?

”Vi behöver definitivt bli mer kända här och vi kommer att få hjälp av Exclusive Group med detta. Vi kommer att öka vår närvaro på event och mässor. Kanske blir det även aktiviteter i form av telemarketing. Jag kommer att vara på plats här”, svarar Dylan.

”Den 4 oktober har vi nästa event i Stockholm och därefter har vi ett Club Exclusive-event den 7 november. Vi vill också få kontakt med svenska återförsäljare så att vi kan komma ut med budskapet om vilka otroliga möjligheter som denna marknad har”, avslutar Mark.

Det ska bli spännande att följa Gigamons framfart i Sverige framöver.

Vi kan Träffas på ISW Klick här
Event Club Exclusive den 7 november Klicka här
Läs mer om oss: Klicka här 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>