Hem Säkerhet Datto släpper gratis skanner för att motverka hackarattacker via FireEyes stulna RedTeam-verktyg

Datto släpper gratis skanner för att motverka hackarattacker via FireEyes stulna RedTeam-verktyg

Publicerat av: Redaktionen

Förra veckans nyhet om att det amerikanska IT-säkerhetsföretaget FireEye hade blivit bestulet på IT-säkerhetsverktyg som används för att upptäcka säkerhetshål i företags IT-system, deras så kallade RedTeam-verktyg, har orsakat stor uppståndelse i säkerhetsbranschen.

Datto släpper gratis skanner för att motverka hackarattacker via FireEyes stulna RedTeam-verktyg 2

Datto släpper gratis skanner för att motverka hackarattacker via FireEyes stulna RedTeam-verktyg

Datto har därför precis släppt en gratis FireEye Red Team Countermeasure-scanner.

Skannern gör det möjligt för leverantörer av IT-funktionstjänster (MSP:er) över hela världen att upptäcka om hackare just nu använder de stulna IT-säkerhetsverktygen i deras RMM-system eller om de har använts tidigare.

Hackarna kan använda de stulna säkerhetsverktygen från FireEye för att attackera MSP:er och deras kunder, vilket sätter dem i stor fara. Därför erbjuder Datto nu samtliga MSP:er denna skanner som skydd mot de hackare som använder Fireyes stulna så kallade RedTeam-verktyg.

Förutom att släppa en skanner som fungerar med Dattos eget RMM-system, gör Datto det också möjligt för MSP:er att använda skannern för alla andra RMM-system via ett gratis script som kan laddas ner på Github.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>