Hem STARTUP Digitala nycklar prisas i Nordeas startuptävling

Digitala nycklar prisas i Nordeas startuptävling

Publicerat av: Redaktionen

HomeAxess, bolaget som vill skapa tryggare boende med digitala nycklar, har utsetts till vinnare i Nordeas startuptävling vintern 2020.

Digitala nycklar prisas i Nordeas startuptävling 2

Fredric Edin, Joachim Ljungquist och Peter Olausson (ej på bild) löser fastighetsägares problem med fysiska nycklar; höga förvaltningskostnader för fastighetsägare och krångel för hantverkare, fastighetsskötare och räddningstjänst.

Även Elgear och Origin Group belönas med varsitt stipendium. Alla tre bolagen har under hösten deltagit i Startupprogrammet hos Uminova Innovation.

Höstens line-up i Startupprogrammet har bedömts av en jury bestående av erfarna företagare och innovationsexperter: Robert Winter på Elastisys, Fredrik Johansson på Daresay, Linda Nyström på Skogstekniska klustret, Maria Blechingberg på Esam och Mattias Eriksson från Partnerinvest Norr.

– De har sett till nyhetsvärdet och konkurrensfördelen i affärsidén, tillväxtpotentialen, styrkan i teamet och hållbarheten i relation till Agenda 2020, förklarar Hillevi Lindelöf, huvudansvarig affärsutvecklare för Startupprogrammet..

Här har deltagarna under ett par månader prövat sina affärsidéer, grävt djupare i sin research kring potentiella kunder och validerat behovet av de produkter och tjänster de utvecklar.

– Det är skillnad på att göra något som faktisk behövs och något som vore lite småkul, konstaterar Hillevi.

Alla deltagare har gjort ett bra jobb, menar hon, inte minst de team som nu fått varsin stipendiecheck från Nordea. HomeAxess belönas med 35 000 kronor för sin affärsidé för tryggare boende och sänkta förvaltningskostnader med hjälp av digitala nycklar.

Teamet beskriver de två månaderna med Uminova Innovation som givande. Deras viktigaste lärdom är denna:

– Att våga dela med sig av affärsidén för att kunna få bra tips och råd! Håller man sin idé hemlig för att man tror att någon ska sno den, så är det svårt att ta sig framåt. Då är sannolikheten större att man gör fel eller att det inte blir någonting alls. säger Joachim Ljungquist.

Relaterade Artiklar