Svenska kryptomäklaren Safello siktar på börsen 2021

Fintechbolaget Safello har tagit in 11 miljoner kronor i en nyemission och siktar på börsnotering på Nasdaq First North Growth Market under första halvåret 2021.

Svenska kryptomäklaren Safello siktar på börsen 2021 1
Frank Schuil, medgrundare och vd på Safello

Safello är ett Stockholmsbaserat fintechbolag som ofta beskrivs som en ‘bitcoinmäklare’. Bolaget erbjuder en transparent och användarvänlig mäklartjänst för kryptovalutor med 165 000 kunder och en transaktionsvolym på över 800 mSEK.

Safello nådde lönsamhet i mitten av 2019 och har under det året haft en tillväxtökning på 831%. Bolaget har nyligen introducerat en rad nya produkter och tjänster, bland annat en mobilapp som möjliggör kryptohandel med Swish och BankID. Dessutom har mäklartjänsten, som hittills inriktat sig på svenska privatpersoner, lanserats i veckan för företagskunder och näringsidkare.

Idag tillkännager Safello att bolaget arbetar för en börsnotering på Nasdaq First North Growth Market under första halvåret 2021. I samband med detta, genomfördes en nyemision om maximalt 11 miljoner kronor i syfte att täcka noteringskostnaderna, samt en del nyckelrekryteringar.

– Huvudsyftet med börsintroduktionen är att ytterligare stärka våra tillväxtmöjligheter, något som förhoppningsvis kan bidra till ökad transparens och belysa en traditionellt missförstådd industri. Vi planerar att bredda vår produktportfölj, samt tittar på en utlandsexpansion inom en snar framtid, säger Frank Schuil, medgrundare och vd på Safello.

Nyemissionen leddes av Digital Currency Group (DCG), med amerikanska stjärninvesteraren Barry Silbert i spetsen. På ägarlistan finns, utöver DCG, en rad tunga riskkapitalbolag som Northzone, White Star Capital och Cryptowell.

– Vi investerade i Safello redan 2014 och är imponerade av företagets tillväxt och uthållighet genom åren. Vi är glada att stötta Safello i nästa utvecklingsfas och deras önskan att listas, säger Barry Silbert, grundare och VD för Digital Currency Group.

Safello har anlitat Corpura Fondkommission som finansiell rådgivare för att hjälpa till med noteringen. Advokatbyråerna Schjødt och Kassai Law har utsetts till legala rådgivare.

– Vi ser ett stort intresse i kryptosegmentet i sin helhet – och i Safello som bolag i synnerhet. Detta är tydligt då emissionen tecknades till 48 miljoner, vilket motsvarar en teckningsgrad om närmare 500 procent, säger Carl Kindal, partner på Corpura Fondkommission.