Citi årets värdföretag för Female Economist

Den globala storbanken Citi går in som ny huvudsponsor och värdföretag för ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year.

Citi tar över värdskapet efter Spotify. Stipendiet delas i år ut för sextonde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

Female Economist of the Year instiftades 2001 av den svensk-amerikanska affärskvinnan Barbro Ehnbom. Målet är att lyfta fram framtida kvinnliga ledare och skapa bättre förutsättningar för kvinnor inom näringslivet. Priset delas årligen ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.fame

− Vi är stolta och glada över att välkomna en framstående kvinna som stipendiat till Citi. Vi ser fram emot att få ge inblick i olika delar av banken och tillgång till en fantastisk plattform för en internationell karriär, säger Eirik Winter, Nordenchef Investment Banking och ordförande för Citi i Norden samt en av de två mentorerna för kommande vinnare.

På Citi kommer stipendiaten att få en skräddarsydd roll och få bekanta sig med många olika delar av bankens verksamhet. Arbetsplats kommer att vara både London och Stockholm, och stipendiaten kommer att få en kvinnlig och en manlig mentor från banken.

− Vi är glada att kunna presentera Citi som ny samarbetspartner. Med Citi som plattform kommer årets stipendiat att kunna bygga en spännande karriär i en del av näringslivet som verkligen efterfrågar och behöver fler kvinnor, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan.

Ansökningstiden inleds i september och årets stipendiat kommer att  presenteras i december under en ceremoni på Handelshögskolan i Stockholm.