​Mäklarhuset inför legitimerad budgivning med verifiering av lånelöften

Budgivningen, är ett av de mest avgörande momenten i en bostadsaffär.

​Mäklarhuset inför legitimerad budgivning med verifiering av lånelöften 1Mäklarhuset inleder samarbete med BudID för att skapa de bästa förutsättningarna för en smart, trygg och enklare affär med mer transparens under hela processen.

BudID är en ny smart tjänst som kopplar ihop bostadsspekulant, mäklare och bank med ambitionen att verifiera identitet och lånelöfte för en tryggare och smidigare bostadsaffär för alla parter. Det innebär att bud på ett säkert och certifierat sätt kan kopplas samman med en köpare som i sin tur kan styrka sitt lånelöfte via en säker koppling till bank. Detta minskar risken för oseriösa budgivare samt problem med finansiering senare i processen.

–  Osäkerhet kring budgivning är något som ofta skapar stress och oro hos många. Genom samarbetet med BudID ser vi en möjlighet att bidra till en tryggare, säkrare och tydligare budgivningsprocess. Tjänsten ökar transparensen på bostadsmarknaden och tryggheten för både säljare och köpare, säger Erik Wikander, vd på Mäklarhuset.

– Vi är jätteglada över det här samarbetet. Via vår digitala tjänst vill vi reducera osäkerheten och förenkla kommunikationen mellan köpare, mäklare och bank för att bidra till en enklare och tydligare budgivningsprocess, säger Sohel Sultan, en av grundarna av BudID.

Nästan alla har bank-id idag, men är det så att man inte har bank-id så kommer det även fortsättningsvis gå att ge bud genom att kontakta mäklaren, förutsatt att man kan legitimera sig på andra sätt.

Legitimerad budgivning är ännu en av alla smarta digitala tjänster som lanserats av Mäklarhuset för att skapa en bättre bostadsmarknad.