Uppsalaföretaget Stardots attraherar ytterligare 10 MKR
Hem STARTUP Uppsalaföretaget Stardots attraherar ytterligare 10 MKR

Uppsalaföretaget Stardots attraherar ytterligare 10 MKR

Publicerat av: Redaktionen

Uppsalaföretaget Stardots har nu genomfört en nyemission på 10 miljoner kronor, med VNV Global som ledande investerare.

Linnéa Capital, som UIC förvaltar, investerade i Stardots redan under våren 2020. Bland övriga investerare i Stardots återfinns bland annat Uppsala universitet Invest.

Stardots utvecklar en digital hälsoplattform för behandling av neurologiska sjukdomar med initialt fokus på Parkinsons sjukdom och får för tillfället skräddarsydd coachning från UIC

Stardots utvecklar en AI-tjänst för att optimera vården för Parkinsons-patienter genom att logga utfall på testerna. Den digitala hälsoplattformen kommer att förbättra patienternas livskvalitet avsevärt, sänka behandlingskostnaderna och erbjuda stöd till kliniska prövningar. Plattformen för behandling av Parkinsons sjukdom förväntas leda till kraftigt minskade samhällskostnader samt betydligt förbättrad livskvalitet för de över 10 miljoner människor runt om i världen som lider av sjukdomen.

Uppsalaföretaget Stardots attraherar ytterligare 10 MKR

Foto: Daniel Petrini, grundare och vd, Stardots AB

Stardots har fått affärsutvecklingsstöd genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Build och är nu aktiva i UIC Business Accelerator.

Bolag som antas till UIC Business Accelerator erbjuds finansiering genom Linnéa Capital, individuell och skräddarsydd coachning, tillgång till ett brett nätverk av finansiärer, experter och partner samt möjlighet att inspireras av andra framgångsrika bolag. Under våren 2020 investerade Linnéa Capital 500 000 kr i bland annat Stardots.

– Det är oerhört tillfredställande att nu få möjlighet att kunna ta denna revolutionerande hälsoplattform till marknaden. Vi vill skapa en unik och patientfokuserad syn på vården av Parkinsons sjukdom, och plattformen kommer att erbjuda nya möjligheter för patient och vårdgivare att optimera behandlingen. Det som i slutändan verkligen räknas är betydande förbättringar av livskvaliteten för patienten, säger Daniel Petrini, grundare och vd av Stardots, i ett eget pressmeddelande.

Linnéa Capital erbjuder bolag som antas till affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator en startinvestering på upp till 500 000 kronor, med möjlighet till följdinvesteringar direkt från Linnéa Capitals investerare. Målet är att förstärka bolagens finansiella situationer och öka tillväxtmöjligheterna, samtidigt som investerare får tillgång till en bred portfölj av konkurrenskraftiga företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>