Hem NYHETER Visma förvärvar fintechbolaget Inyett

Visma förvärvar fintechbolaget Inyett

Publicerat av: Redaktionen

Visma har ingått en avsiktsförklaring att förvärva majoriteten av aktierna I Inyett, ett fintechbolag som automatiserar kontrollen av betalningar och leverantörer för offentliga och privata verksamheter i Sverige och Norge.

Visma förvärvar fintechbolaget Inyett 3Förvärvet stärker Vismas position inom Financial Management och ger Inyett möjlighet att erbjuda ett bredare produktutbud till nya och befintliga kunder. Affären förväntas slutföras under december 2019.

– Vi är glada att välkomna Inyett till Visma. Inyetts unika tjänst och kunskap inom sitt verksamhetsområde kompletterar våra befintliga tjänster på ett utmärkt sätt, och tillsammans kan vi erbjuda ett bredare produktutbud för både nya och befintliga kunder, säger Øystein Moan, vd för Visma-koncernen.

Inyett skapar ett tryggt och säkert affärsklimat för företag genom att automatisera kontrollen av betalningar och leverantörer och varna för misstag, risker och bedrägerier kopplade till företagets leverantörsbetalningar.

Tjänsten motsvarar en recovery audit-tjänst som integreras i organisationens processer för procure-to-pay och leverantörsreskontra.

Fintechbolaget Inyett grundades 2009 och har snabbt vuxit på den svenska marknaden under de senaste 10 åren. Idag hjälper Inyett över 240 kommuner och växer snabbt på den privata marknaden.

– Visma är en branschledande aktör i Europa inom molnbaserade tjänster, och vi är väldigt stolta över att ha en så stark aktör som ägare av Inyett. Vi ser fram emot att accelerera i vår tillväxt och utveckling genom att vara en del av Visma, samtidigt som vi tillför ett ännu större värde till våra kunder, säger John Andersson, vd på Inyett.

Relaterade Artiklar