Visa gör det enklare att resa – nu lanseras en ny version av appen Visa Travel Tools
Hem NYHETER Visa gör det enklare att resa – nu lanseras en ny version av appen Visa Travel Tools

Visa gör det enklare att resa – nu lanseras en ny version av appen Visa Travel Tools

Publicerat av: Redaktionen

Visa Europes app har fått nya funktioner, så som guider för resmålens kortacceptans.

  • Konsumenter kan ta del av nya tjänster som ger full koll vart man än befinner sig

– Semestern står för dörren och nära en av tre svenskar (32 procent) ska resa utomlands i sommar, enligt en Sifo-undersökning från Visa. I undersökningen framkommer också att fler än sex av tio (65 procent) oftare betalar med kort utomlands i dag än för fem år visasedan.

Nu lanserar Visa en uppdaterad version av appen Visa Travel Tools, som ger kortanvändare tillgång till tjänster och information man kan tänkas behöva på resande fot. Visa Travel Tools gör det enklare att hitta uttagsautomater i närheten, se aktuella växlingskurser och få snabb hjälp om kortet tappas bort eller blir stulet på resan. Appen hjälper resenärer att se valutakurser när som helst och ger tips och råd för att få semesterpengarna att räcka längre.

Visa Travel Tools uppdatering släpps lagom till årets semestersäsong och kommer med en rad nya funktioner. Bland annat har appen fått inbyggda guider som redan i förväg visar hur kortacceptansen ser ut på resmålet. En ny meny visar hur enkelt det är att använda kortet på resan, bland annat på restauranger och hotell samt i butiker och på lokala färdmedel.

– Visa Travel Tools är den ultimata resepartnern på semestern utomlands. Med vår app kan du snabbt kolla hur kortacceptansen ser ut i landet du ska resa till och se aktuella valutakurser, så att du får en bättre överblick när du handlar med ditt kort på resan. Kom också ihåg att det oftast är billigare att använda kortet utomlands än att växla pengar innan avfärd, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa Europé.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>