Valutahandel.se tar upp inflation & ränta i Sydamerika
Hem Nyheter Valutahandel.se tar upp inflation och ränta i Sydamerika

Valutahandel.se tar upp inflation och ränta i Sydamerika

Publicerat av: Redaktionen

Det senaste halvåret har kantats av kraftigt ökad inflation i Sydamerika, vilket i sin tur lett till räntehöjningar.

Idag så tar Valutahandel.se upp några av anledningarna till ökad inflation i Brasilien, Argentina, Mexiko och Chile samt en stärkt ekonomi som gör det möjligt att höja räntorna i Sydamerika.

Medan Norge var först ut i Skandinavien att höja räntan och planerar att fortsätta med detta, så är Brasilien de land som tycks spurta starkast inom Sydamerika. Så sent som i mars 2021 så låg räntan på 2%, den lägsta någonsin i Brasilien, men har sedan dess ökat till 6,25%. Inflationssiffrorna för september 2021 förväntas komma in runt 10,3%, en ökning från 9,7% under augusti 2021. Analytikerna väntar sig ytterligare räntehöjningar för att få bukt med inflationen i Brasilien.

Valutahandel.se tar upp inflation & ränta i SydamerikaI stora delar av Sydamerika så är det råvaror som driver upp inflationen. Chile som är stora på koppar har noterat prisökningar för metallen på drygt 33% det senaste året. Landets inflation ligger på 4,8% i augusti i år, en ökning för fjärde månaden i rad. Den årliga BNP-tillväxten har ökat 18,1% på en årlig basis under juni månad. Chiles dubblerade ränta till 1,5% i slutet av augusti 2021, kommer troligen att kräva ytterligare ökningar inom snar framtid för att få bukt med inflationen, erfar Markus Jalmerot på Valutahandel.se.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>