Tech-veteranen Johan Hernmarck ny styrelseordförande i Yaytrade

Den svenska tech-veteranen Johan Hernmarck, som gjort sig känd för några av Sveriges mest framgångsrika investeringar inom techsektorn, tar sig nu an rollen som styrelseordförande i den svenska uppstickaren Yaytrade – en unik marknadsplats för köp, sälj, byten och uthyrning som lanserades vid årsskiftet.

Tech-veteranen Johan Hernmarck ny styrelseordförande i Yaytrade 1
Jon och David

Sedan dess har plattformen haft hundratusentals besökare från över 160 olika länder – något som dragit ögonen till sig från flera håll.

Johan Hernmarck är väl bekant med branschen och var genom sitt investmentbolag Provider en av Traderas största ägare när Tradera förvärvades av Ebay 2006. Han var även tidig investerare i succéerna Payson, Information Highway och Doubleclick. Hernmarck är idag en av Sveriges största privata investerare inom techsektorn och under 2017 uppmärksammades han för sin investering i framgångssagan Yubico.

– Yaytrade är ett väldigt spännande bolag som ligger helt rätt i tiden, säger Johan Hernmarck. Jag kan dra många paralleller till tidigare framgångsrika investeringar och jag tror definitivt detta kan bli en succé likt Tradera, Yubico och Payson. Det som utmärker Yaytrade är att plattformen visat en global räckvidd redan från start.

Yaytrade, som bland annat kändisparet Janni Déler och Jon Olsson är delägare i, drivs av grundarna David Knape och Jon Berglund.

Under de senaste månaderna har bolaget tagit in 8 MSEK och växlar nu upp med flera nyanställningar. Bolaget räknar även med att ta in ytterligare kapital inför en kommande internationell skalning av sin plattform.

– Johan Hernmarck är tillsammans med andra tunga namn i styrelsen en viktig pusselbit i vår uppskalning av bolaget och innebär att vi kan ta ännu ett stort språng framåt i vår utveckling, säger David Knape, vd och grundare av Yaytrade.

Förutom Johan Hernmarck, ordförande, består styrelsen av den tidigare Goldman Sachs-partnern Carl Palmstierna som till exempel backat budappen Urb-it och bränslecellsbolaget MyFC, William Rosén, Oscar Salén, Alex Kerber, Jon Berglund och David Knape.