Svenskarnas Bitcoin-handel ökade med 84% under årets första kvartal, enligt data från Revolut
Hem Nyheter Svenskarnas Bitcoin-handel ökade med 84% under årets första kvartal, enligt data från Revolut

Svenskarnas Bitcoin-handel ökade med 84% under årets första kvartal, enligt data från Revolut

Publicerat av: Redaktionen

Krypto har varit minst sagt omtalat på senare tid.

Svenskarnas Bitcoin-handel ökade med 84% under årets första kvartal, enligt data från Revolut 1

Edward Cooper, Head of Crypto på Revolut

Uppmärksamheten har inte undgått svenska privatinvesterare, och har lett till en ökad handel av kryptovaluta bland svenskar enligt data från Revolut.

Revolut, som erbjuder kryptovalutahandel i appen, visar att svenskarnas handel med Bitcoin har ökat med 82% under årets första tre månader, jämfört med förra årets sista kvartal.

–     “Vi har sett ett ökat intresse för framförallt Bitcoin men också fiat-valutor under årets första månader. Sedan den globala pandemin kom har tre gånger så många användare globalt börjat handla med våra kryptoprodukter, säger Edward Cooper, Head of Crypto på Revolut.

Svenskarna spenderade 84% mer på Bitcoin under årets första kvartal jämfört med förra årets sista månader, oktober-december. Antalet konsumenter som handlar med Bitcoin ökade dessutom med hela 123% från oktober-december 2020.

De som handlar mest med kryptovalutor är i åldersgruppen 25-34 år, det vill säga millennials. Antalet millennials som handlar med Bitcoin ökade med 127%, och den genomsnittliga spenderingen per person ökade med 89%.

Datan, som kommer från Revoluts 150 000 svenska användare, visar köp av Bitcoin och antalet konsumenter som köper Bitcoin under perioden 1 januari – 29 mars 2021 jämfört med 1

oktober-31 december 2020. Revoluts avgift för kryptohandel är 1,5 procent för Premium och Metal-kunder, och 2,5 procent för Standard och Plus-kunder.

Ökning av Bitcoinhandel enligt data från Revolut

Antal konsumenter; totalt: +123% Spendering per person; totalt: +84%

Antal konsumenter; millennials: +127% Spendering per person; millennials: 89%

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>