Hem Event Svensk betallösning presenteras i Hong Kong

Svensk betallösning presenteras i Hong Kong

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Tisha har tagit fram en internationell motsvarighet till banktjänsten Swish: betalningar i realtid konto till konto, via telefonnummer.

Svensk betallösning presenteras i Hong Kong 2

Hong Kong FinTech Week är en av världens största gränsöverskridande konferenser för finansbranschen.

Betallösningen har väckt intresse från banker över hela världen. Nu lyfts den svenska startupen fram på Hong Kong FinTech Week som pågår 29 oktober till 2 november.

Bolaget för samtal med banker i både Europa, Asien och Latinamerika. Målet är att ha ett första system i drift sommaren 2019. Lösningen baseras på en öppen plattform som gör det möjligt att göra överföringar även över landsgränser.

– En utmaning är att få bankerna att samarbeta så att tjänsten blir heltäckande. Det måste också finnas säkerhetssystem liknande vårt svenska bank-id, säger Tajinder Singh, vd för Tisha.

Just nu är han på plats på Hong Kong FinTech Week som lockar över 8000 deltagare från över 50 länder.

– Alla stora fintechbolag är här. Jag presenterar vår lösning och knyter kontakter med viktiga aktörer, säger Tajinder Singh.

Målet är att hitta samarbetspartners, inte minst för den stora asiatiska marknaden.

– Strategin är att koppla samman vårt system med befintliga lösningar i exempelvis Kina, så att betalningar kan göras mellan flera olika länder, säger Tajinder Singh.

Fördelen är att det redan finns ett kundunderlag.

– Att konkurrera med andra lösningar är dyrt och tar tid. Genom att samarbeta kan vi nå ut mycket snabbare, säger Tajinder Singh.

Tisha är sedan ett halvår tillbaka antagen till BizMakers inkubatorprogram och erhåller därmed kvalificerat stöd och affärsrådgivning på sin tillväxtresa. Till programmet antas nytänkande affärsidéer med potential att ta sig ut på internationella marknader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>