Sting, får ny vd: tech-entreprenören och investeraren Krim Talia
Hem FINANS Sting, får ny vd: tech-entreprenören och investeraren Krim Talia

Sting, får ny vd: tech-entreprenören och investeraren Krim Talia

Publicerat av: Redaktionen

Nordens ledande inkubator och accelerator för tech-startups, Sting, får ny vd.

Det är superentreprenören Krim Talia som kommer ta över vd-rollen från och med den första juni.

Krim ersätter Pär Hedberg som varit vd sedan organisationen grundades 2002.

Krim har en lång erfarenhet som entreprenör och ligger bakom flera framgångsrika techföretag. Han har jobbat som privat investerare och har en doktorsexamen från Handelshögskolan. De senaste åren har Krim agerat affärscoach på Sting och som interim-vd för det digitala vårdbolaget Mindler. Krims egen resa med Sting började 2004 när hans första startup, medicinteknikföretaget Nanologica, fick sin första externa finansiering från Sting.

– Jag är stolt över att ta över som vd för Sting. Sting har varit avgörande för att stödja tillväxten av Stockholmsbaserade startups i över 20 år och jag är hedrad över att få möjligheten att ge tillbaka till det startup-community som gett mig så mycket. Att Sting utsågs till världens bästa accelerator 2021 kommer knappast som någon överraskning, säger Krim Talia.

Sting har sedan starten en betydande inverkan på den lokala ekonomin och bidrar med 30 nya tillväxtföretag – varje år. Under förra året samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3 200 personer med intäkter på över 5,6 miljarder kronor. Några av de framgångsrika företag som stöds av Sting är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Mendi och Volumental.

Sting, får ny vd: tech-entreprenören och investeraren Krim Talia

Efter 21 år lämnar Pär Hedberg över vd-rollen för Sting. Tech-entreprenören Krim Talia blir ny vd.

– Jag är oerhört stolt över det arbete vi har gjort på Sting, säger Staffan Ingvarsson, styrelseordförande i Sting och vd för Stockholm Business Region och fortsätter:

– Krim Talia passar perfekt för den här rollen, och jag ser fram emot att arbeta med honom för att fortsätta stödja tillväxten av startups i Stockholm och Norden.

Sting i korthet

  • Utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021.
  • Har hjälpt 400+ startups sedan starten 2002.
  • 70 procent av alla Sting-bolag fortsätter att utvecklas och växa än idag.
  • År 2022 fanns det 270 aktiva Sting-bolag som totalt sysselsatte 3 200 personer och hade intäkter på över 5,6 miljarder kronor.
  • Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital.

 

Relaterade Artiklar